Yeni Şafak'ın haberine göre; CHP lideri Özgür Özel, doğduğu yer olan Manisa’da sürpriz bir sonuçla karşılaştı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde belediye başkanı adayını belirlemek için yapılan ön seçimde, Özel’in açıkça desteklediği Devrim Balı, parti içindeki rakibi Semih Balaban’a yenildi.

Ön seçimde Balı 773, Balaban ise 820 oy topladı. Özel’in tercih ettiği adayın, parti içindeki muhalif grubun desteklediği adayın arkasında kalması ilgi çekiciydi. Özel’in oy verdiği sandıkta bile desteklediği adayın kaybettiği ortaya çıktı. Balaban, eski il başkanı olarak 2019 yılında da seçimlere girmişti.

Balaban, il başkanlığından istifa ederek milletvekili adayı olmuştu. Ancak 14 Mayıs’taki seçimlerde Özel’in etkisiyle seçilebilecek bir sırada yer almadı. Özel, o dönem Manisa listesini belirlerken önemli bir rol oynamıştı. Özel’in, delegelerin verdiği karara uyması gerekip gerekmediği yakında belli olacak.

2023 Eylül’ünde CHP Manisa İl Kongresi’nde Özel’in adayı Ferdi Zeyrek’e karşı kaybeden Balaban, kongrede Özel’in kendisine Yunusemre Belediye başkanlığı teklif ettiğini belirtmişti.

Balaban, kongrede şöyle demişti:

“Yunusemre Belediyesi için Kemal Bey’le anlaştım. Bana teklif Özgür Bey’den geldi, belediye başkanlarımız aracılığıyla. Bu işler yalanla olmaz.”

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Kaynak: Haber merkezi