Daha önce üç kere yendiği lenf kanseri nedeniyle 69 yaşında hayata veda eden ünlü sanatçı Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlanıyor.

MFÖ grubunun üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur, hastalığı sebebiyle uzun süredir tedavi gördüğü yoğun bakımda hayat mücadelesini kaybetti. Vefat haberi ile sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğan Uğur, için Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören gerçekleşiyor.

Özkan Uğur'un cenazesi Karacahmet Gasilhanesi'nden alınarak, AKM'ye getirildi. Sanat ve siyaset camiasının yanı sıra çok sayıda vatandayın katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan oyuncu Zafer Algöz, "Müthiş bir mücvherdi Özkan abi" dediği Özkan Uğur için, "Müthiş bir başarı hikâyesi. Gelmiş olduğu yere, tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi. Müthiş bir mücevherdi Özkan abi. Neye eli değse, ona altın gibi değer katan çok büyük bir değerdi. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

52 YILLIK DOSTLUK SONA ERDİ

MFÖ grubunun üyeleri Fuat Güner ve Mazhar Alanson, törende yol arkadaşları Özkan Uğur'a gözyaşları ile veda etti. Fuat Güner "Herkes için çok önemli bir kayıp. Tam 52 yıllık dostum, iş ortağımız. Hiçbir söz acısını içimizden attıramaz. Yeniden buluşmak için hoşçakal" diye konuştu.

Gözyaşlarına hakim olamayan Mazhar Alason ise "Manevi kardeşimiz. Onunla özel dilimiz vardı, yeteneği konusunda başarısı tartışılmaz. Bu kadar sevildiğini herhalde sen de bilmiyordun görüyorsun meğer Türkiye severmiş. Çaresiziz nasıl yapacağız, başka bir şey söylemek istemiyorum. Özkancım ele güne yapayalnız böyle de olmaz ki. Böyle de bırakılmaz ki gözyaşlarımız bitti mi sandın. Seni görebileceğimiz yer rüyalar artık" ifadelerini kullandı.

"HAYATINI DOYASIYA YAŞADI"

Özkan Uğur'un oğlu Alişan Uğur da babasına duygu dolu sözlerle veda etti. Alişan Uğur, "Hayatını hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. En zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, Özkanca egzersizlerini, kahkalarını esprilerini duyamayacak olmak daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici. Babam hakkında di'li geçmiş zamanda konuşuyor olmak çok zor. Nur içinde yat canımızın içi. Hep içimizde, yanımızda olacaksın" dedi.

Güçlükle ayakta durabilen eşi Aysun Uğur ise, salondakileri Özkan Uğur için saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

CEM YILMAZ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Törende, Özkan Uğur için hazırlanan bir de video yayımlandı. Bu sırasında salonda gözyaşları sel olurken, komedyen Cem Yılmaz da gözyaşlarını tutamadı.

Özkan Uğur'un cenazesi, AKM'deki törenin ardından alkışlarla Taksim Camii'ne götürülldü. Usta sanatçı burada kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

LENF KANSERİNİ 3 KEZ YENMİŞTİ

Özkar Uğur, yakalandığı lenf kanserini 3 kere yenmiş ancak geçen aylarda tekrar kansere yakalandığı için Üsküdar’da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Sanatçı, 8 Temmuz Cumartesi günü hayatını kaybetmişti. 

Editör: Yadigar Hanım