Eyfel Kulesi grevi: işçiler neden grev yapıyor?

Pazartesi günü grev nedeniyle Eyfel Kulesi kapatıldığında turistler hayal kırıklığına uğradı

Muhtemelen dünyanın en tanınmış turistik mekanıdır ve yılda ortalama 7 milyon gibi şaşırtıcı bir ziyaretçiyi ağırlamaktadır; ancak bu hafta  Paris'in ikonik  Eyfel Kulesi  grev eylemi...

Eyfel Kulesi neden grevde?

Eyfel Kulesi personeli anıtın nasıl yönetildiğine dikkat çekiyor. İşçileri temsil eden sendikalar, belediyenin bakım maliyetlerini olduğundan düşük tahmin ettiğini ve biletleri aşırı sattığını, bunun da personele yük getirdiğini ve hem ziyaretçiler hem de çalışanlar için güvenlik riskleri oluşturduğunu iddia ediyor. Ayrıca personelin artan bilet fiyatlarına paralel olarak maaş artışı talep ettiği de bildirildi.

Çin'den İran açıklaması Çin'den İran açıklaması

Eyfel Kulesi ne kadar süre kapalı kalacak?

Resmi Eyfel Kulesi web sitesinde yer alan duyuruya göre,  Eyfel Kulesi 19 Şubat Pazartesi günü kapatıldı.21 Şubat Çarşanba günü açılması beklene kule açılmadı, bir hafta boyunca kapalı kalacağı tahmin ediliyor.

Turistler hala ziyaret edebilir mi?

Grev eylemi nedeniyle kapalı olan kuleye girmek  mümkün değil. Kule için e-bilet sahibi olanların tavsiye için e-postalarını kontrol etmeleri tavsiye edilir.

Şu ana kadar grevle ilgili neler söylendi?

CGT ve FO sendikalarından yapılan ortak açıklamada, Paris şehrine 'anıtın ve onu işleten şirketin hayatta kalmasını sağlamak için mali talepleri konusunda makul olmaya' çağrıda bulunuldu.

Kaynak: HABERERK