Türk patron, Kurban Bayramı öncesi yaptığı jest ile bütün çalışanların takdirini topladı. Çek Cumhuriyeti merkezli otomotiv markası Skoda'nın Türkiye distribütörü Yüce Auto A.Ş sahibi Ahmet Yüce, bütün çalışanlarına 25 maaş fazla ikramiye vereceğini duyurdu. Yüce, geçen yıl da çalışanlarına aynı ikramiyeyi vermişti.

Yüce, Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'ye verdiği röportajda, geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni asgari ücretle ilgili yapılan görüşmeler esnasında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 10.100-10.400 TL'lik asgari ücret teklifine tepki göstererek, "İşverenlerin bunu çalışanlarına nasıl reva gördüğünü anlamıyorum. Bunun pazarlığı yapılır mı? Çalışanlar bizim ailemiz. Onlar sayesinde kazanıyorsak paylaşmayı bilmeliyiz. TİSK'in teklifinden hiç memnun değilim, kınıyorum. Her şeyi devletten beklememek lazım, devlet de zaten gerekenleri yapıyor. Kardeşim çalışanın hakkını koruyacaksınız. Ben konuşuyorum çünkü onlar bizim ailemizin ferdi ve haklarını savunuyorum" dedi.

Auto-Skoda'nın patronu Ahmet Yüce, asgari ücret  pazarlığına sesini çıkartmayan büyük grupları ve  özel sektörü de eleştirdi.

Ahmet Yüce, Özpeynirci'nin 2022 yılında bütün çalışanlarına verdiği 25 maaş ikramiyesini sorması üzerine, "Tabii ki vereceğiz, hatta fazlasını bile. Her zaman çalışma arkadaşlarımın yanındayım, diğer şirketler de bunu yapmalı" diyerek, bu yıl da 25 maaş ikramiye vereceğini açıkladı.

Editör: Yadigar Hanım