Gerçek Gündem’in haberine göre;  Muhammet Yakut’un sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar hakkındaki iddiaları dikkat çekti. Yakut’un Ağarlara dair iddialarına konu olan isim Peker’in ilk yayınladığı videoda geçiyordu. O isim dünyanın en zengin iş insanlarından Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’ydu.

Yakut, Muğla Kapalı Cezaevi’nden Muğla Gevenez Açık Cezaevi’ne nakledildiği günlerde, Ekşioğlu ailesinden Ruşen Ekşi’nin Ağarlar tarafından uğurlanıp tutuklanarak yanına geldiğini anlattı. Yakut devamında, Ağarların Ekşi aracılığıyla kendisine “Mübariz Mansimov’u bitirelim” mesajı verdiğini, karşılığında ise dosyasının kapatılacağını, Yalıkavak Marina’nın “ÖTV’siz akaryakıt” işinin teklif edildiğini anlattı. Yakut, Ağarların Ekşi aracılığıyla yaptığı teklifi kabul etmediğini belirtti.
Sedat Peker ve Mehmet Ağar ile gündem olmuştu: Yalıkavak Marina'da neler oluyor? Sedat Peker ve Mehmet Ağar ile gündem olmuştu: Yalıkavak Marina'da neler oluyor?

MANSİMOV: SUİKAST İDDİALARINI BİLİYORUM

Mansimov, Yakut’u geçmişte tanıdığını suikast iddialarını da bildiğini ifade etti. Nitekim Mansimov’a yönelik suikast iddiaları sadece Yakut ismi üzerinden değildi.

Sedat Peker de Ağarların Mansimov’u öldürmesi karşılığında Azerbaycan’dan suç örgütü lideri Nadir Salifov’u getirdiğini anlatmıştı.

Peki asıl olay neydi, neden Mansimov ismi sürekli gündeme getiriliyordu, Ağarların isteği neydi, geçmişten bugüne neler yaşandı?

Mansimov iddiasıyla gündeme gelmişti: Erdoğan ailesinde 'al, sat'; gemi şirketi el değiştirdi!Mansimov iddiasıyla gündeme gelmişti: Erdoğan ailesinde 'al, sat'; gemi şirketi el değiştirdi!

AZERBAYCANLI MAFYA LİDERLERİNİN KANLI SAVAŞI AĞAR’A UZANDI

Mafya-devlet-siyaset üçgeninde 30 yıldır yer alan Mehmet Ağar, Susurluk’ta ortaya çıkan suç örgütlerine silah ve kimlik sağlama işlemine devam etti.

İçişlerinde ve yargıdaki nüfuzu devam eden Ağar’ın Mansimov’u öldürmesi için Türkiye’ye getirdiği iddia edilen isim 2 yıl önce Antalya’da koruması tarafından öldürülen Azerbaycanlı Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov’du.

Salifov’un ismi, İstanbul’da öldürülen bir başka Azerbaycanlı suç örgütü lideri Rövşan Canıyev’in suikastıyla gündeme geldi. 2016 yılına Canıyev, Beşiktaş’ta sokak ortasında UZİ silahlarla çapraz ateşe alındı ve öldürüldü. Canıyev’i öldürenler ise Nadir Salifov’un adamlarıydı. Canıyev’in cenazesini Azerbaycan’a özel uçakla götürüldü. Özel uçağın sahibi ise Mansimov’du. Mansimov, Canıyev’in cenazesi için özel uçağını tahsis ederken, Salifov’un yanında ise eski içişleri Bakanı Mehmet Ağar vardı.

Türkiye’de cirit atan mafya örgütleri: 'Mansimov’un öldürülmesini Salifov ile dostluğum engelledi, Nadir’in ölümünde Mehmet Ağar’ın oluru var'Türkiye’de cirit atan mafya örgütleri: 'Mansimov’un öldürülmesini Salifov ile dostluğum engelledi, Nadir’in ölümünde Mehmet Ağar’ın oluru var'

500 BİN DOLAR İDDİASI

Canıyev’in ölüm fermanını imzalayan Nadir Salifov da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ancak Salifov, “polis katili” olarak anılmasına rağmen tutuklanmadı. Peker’in iddiasına göre; araya Mehmet Ağar’ın, Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı devreye sokmasıydı. Ağar ile arasının çok iyi olduğunu söyleyen Salifov, sınır dışı edilmesinin ardından Azerbaycan resmi pasaportuyla Türkiye’ye tekrar geldi. Salifov’un Türkiye’ye gelmesinin sebebi ise Canıyev’in cenazesini özel uçağıyla Azerbaycan’a götüren Mübariz Mansimov’ı öldürmekti. İddialara göre bunu Mehmet Ağar talep etti.

FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ardından bir yıl sonra tahliye edilen Mansimov, hakim sorgusunda “Beni öldürmek için mafyayı kiraladılar. Ucuza anlaşmışlar benim ölümüm için 500 bin dolara anlaşmışlar” demişti. Mansimov’un işaret ettiği isim ise Mehmet Ağar’dı.

Salifov ise uzun seneler yakınında olan koruması tarafından Antalya’da bir otelde öldürüldü. Salifov’un yakın korumasının ise Canıyev’in adamlarıyla irtibatta olduğu ortaya çıktı.

Şimdilerde ise Muhammet Yakut tarafından Mansimov ve Ağar konusu yeniden gündeme getirildi üstelik yeni bir isim Ruşen Ekşi’yle. Peki Ruşen Ekşi’nin temas ettiği isimler kimdi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da adliyelerde savunan isimlerle bağlantısı var mıydı?

Editör: Ali Özyiğit