Eski AKP İstanbul İl Başkanı ve şu an Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Selim Temurci, 15 Temmuz’daki kayıp silahlar hakkında, “Sevdiklerimi korumak için susuyorum” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz hafta Halk TV’de Şule Aydın’ın programına konuk olan Temurci, Aydın'ın “Ne kadar daha bu konuda susacaksınız?” sözleri üzerine Temurci, seçim gecesi bildiği her şeyi anlatacağını söylemişti. Temurci açıklamasının devamında, “Ben Demirkilise’nin orada, Sedat Peker’in iddia ettiği üzere o silahların ilgili kişilere teslim edildiğine artık yüzde yüz inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı. Temurci’nin açıklamaları üzerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.

TEMURCİ’YE ‘SUÇU BİLDİRMEME’ SUÇLAMASI

HKP avukatları, Selim Temurci hakkında, “şüphelinin bulunduğu görev nedeniyle kamu görevlisi olması ve olaylar gerçekleşirken zimmet, silahlı örgüt, silah sağlama ve suç için anlaşma suçlarını bilmesine rağmen ‘suçu bildirmeme’” suçunu işlediğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Editör: Gökçe Sevim