Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek, son seçimlerde yüzde 0,2 oy almasına rağmen 2023'te gerçekleştirilecek seçimlerde barajı geçeceğini ileri sürdü.

Perincek, Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel'in gündeme dair sorularını yanıtladı. Vatan Partisi'nin 2023 seçim stratejisi, ABD'nin Yunanistan üzerinden Türkiye'ye yarattığı tehdit, Altılı Masa'nın Anayasa'daki Türk kavramını hedefe almasını değerlendiren Perincek, Türkiye'nin bütün sınıflarından partisine çok kuvvetli yöneli olduğunu söyledi.

Perinçek, "Camilerden hocalarımız telefon ediyor. İşçilerden var, çiftçilerden var, Vatan Partisi'ne Türkiye'nin bütün sınıflarından çok kuvvetli bir yöneliş var. Oy kullanmayacakları ve kararsızları ekleyince bu oranın çok yükseldiğini görüyoruz. Oy kullanmayacağım diyen ve kararsız seçmenlerde belki de birinci partiyiz. Çünkü biz sisteme karşı olan seçmenin yöneldiği partiyiz. Biz hem kararsızlardan oy kazanacağız hem de sandığa gitmeyeceğim diyenleri sandığa çekip onların da oyunu aldığımız zaman bu yüzde 8 buçuk oranının daha yukarılara çıktığını göreceğiz." dedi.

"YÜZDE 7 BARAJINI GEÇECEĞİZ"

Vatan Partisi'nin barajı geçeceğini iddia eden Perinçek, halkın bütününde de devrimci değişiklik olduğunu ifade etti. Meclis'e girme ümidini de açıklayan Perinçek, şöyle devam etti:

"Bu seçim geçen seçimlerdeki gibi olmayacak. Vatan Partisi yüzde barajını geçecek ve mecliste yer alacak, önümüzdeki dönemin milli hükümetinde anahtar parti olacak. 2023 seçimleri bütün dünyada dengeleri değiştirecek. ABD bu seçime şiddet kullanarak mücadehele edeceğini ilan etti. Bu bakımdan da bu seçim dengeleri değiştirecek. Bu seçim sistemle Türkiye'nin bağımsızlığı arasında geçecek. Üretim devrimi mi? Yoksa üreticini ezen sistem devam etsin mi? Seçmene sorulan soru bu."

6'lı masa liderlerinin de ABD tarafından yönlendirildiğini ileri süren Perinçek, "6'lı masa liderleri yönlendirilmiş durumda, hepsi Türk diline, Türk askerine, Türk komutanına, Anayasa'daki Türk kavramına, Türk diline hücum ediyor. Sonuç itirabiryle ABD'nin Türkiye planlarında rol alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım