Mehmet Ali Yılmaz'ın ailesinden açıklama Mehmet Ali Yılmaz'ın ailesinden açıklama

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son oynanan maçlarda yaşanan çeşitli disiplinsizlikler nedeniyle bir dizi karar aldı:

  1. Yukatel Adana Demirspor'a, taraftarlarının sebep olduğu saha olayları nedeniyle 112.000 TL para cezası verildi.
  2. Bitexen Antalyaspor'a, taraftarlarının çirkin tezahürat yapması ve bu eylemin tekrarlanması nedeniyle 80.000 TL para cezası uygulandı. Ayrıca, bu taraftarların bir sonraki misafir olduğu maça girişleri engellendi.
  3. Mondihome Kayserispor'dan bir oyuncu, rakip bir oyuncuya yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi maçtan men cezası aldı.
  4. Atakaş Hatayspor'a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları için 112.000 TL para cezası verildi.
  5. Kasımpaşa A.Ş.'ye, taraftarlarının çirkin tezahürat yapması ve tekrar etmesi nedeniyle 80.000 TL para cezası verildi. Ayrıca, bu taraftarların bir sonraki misafir olduğu maça girişleri engellendi.
  6. Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.'ye, taraftarlarının çirkin tezahüratı için ceza verildi ve bu taraftarların bir sonraki ev sahibi maça girişleri engellendi. Ayrıca, kulüp başkanı ve bir yönetici, akredite edilmediği alanda bulunmaları nedeniyle uyarı cezası aldı.
  7. Beşiktaş A.Ş.'ye, taraftarlarının çirkin tezahüratı ve saha olayları nedeniyle toplam 672.000 TL para cezası verildi. Ayrıca, bu taraftarların bir sonraki misafir olduğu maça girişleri engellendi.
  8. Galatasaray A.Ş.'ye, taraftarlarının çirkin tezahüratı nedeniyle ceza verildi ve bu taraftarların bir sonraki ev sahibi maça girişleri engellendi. Ayrıca, kulübün resmi internet sitesinde hakem ve diğer görevliler hakkında yapılan açıklamalar nedeniyle 400.000 TL para cezası uygulandı ve kulüp başkanı da aynı nedenle cezalandırıldı.
  9. Fenerbahçe A.Ş.'ye, taraftarlarının saha olayları ve çirkin tezahüratı nedeniyle toplam 251.000 TL para cezası verildi. Ayrıca, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket ve sportif ekipman talimatına uymama nedeniyle de ceza aldı.

Editör: Habererk Com