Eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında savunmasını sürdürüyor. Demirtaş, savunmasının sekizinci gününde Bahçeli’ye yönelik eleştirilerde bulunarak ‘Şu anda devlet MHP’nin elindedir. Artık MHP devleti yönlendiriyor. Bunu Yargıtay’a bakarak anlayabiliriz.’ dedi.

HDP’nin çağrısıyla Kobani gerekçesiyle 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak, PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri ile birlikte eski HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 sanık yargılanmaya devam ediyor.

SALDIRI DEĞİL, SAVUNMA

Selahattin Demirtaş, SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada esasa ilişkin savunmasını sekizinci günde sürdürdü. Demirtaş savunmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Demirtaş’ın Bahçeli’ye yönelik ifadeleri ‘saldırı değil, savunma’ şeklinde yorumlandı.

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

DEMİRTAŞ, BAHÇELİ’YE YÜKLENDİ

Demirtaş’ın Bahçeli’ye yönelik sözleri şunlardır: “Erdoğan’ın yıllarca söylediklerini dinliyorum. Ama Bahçeli’nin tweetlerine bakmadım. Çünkü bu dava ile doğrudan ilgileniyorlar. Bahçeli benim üzerimden Kürtleri terörist olarak nitelendiriyor. Sorosçular Kavala, teröristler Demirtaş. Atatürkçüler örgütüne mensup hakim bu davaya Devlet Bahçeli tarafından getirildi. Devlet şu anda MHP’nin kontrolündedir. Artık MHP devleti idare ediyor. Bunu Yargıtay’a göz atarak görebiliriz. Bir bölümü ele geçirip herkese hükmediyorlar. Birçok yerde MHP’li çeteler korku salıyor.”

Kaynak: Haber merkezi