Konya Şehir Hastanesinde dün güvenlik görevlisi olduğu belirtilen Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından  silahla öldürülen 47 yaşındaki doktor Ekrem Karakaya için bugün Türkiye genelinde sağlıkçılar eylem yapma kararı aldı.

İstanbul'daki grevde Türk Tabipler Birliği bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ''Dr. Ekrem Karakaya Görevi Başında Katledildi! Öfkeliyiz! Şiddete karşı 7-8 Temmuz'da görevdeyiz. Üzgünüz, öfkeliyiz, sorumlulardan hesap soracağız. Konya Şehir Hastanesinde görev yaptığı esnada müdahale ettiği hastanın yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içerisindeyiz. Türk Tabipleri Birliği olarak bu şiddet sarmalının genişlemesi karşısında defalarca iktidarı uyardık, sağlıkta şiddetin münferit olmadığını bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu tekrar tekrar açıkladık. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemlerin alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini önerdik; ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi. Bilinçli bir yaklaşımla, şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından kopartılarak sorun bireylere indirgendi. Bugün bu yaklaşımın yıkıcı sonucuyla yeniden karşılaştık'' denildi.

Eylem esnasında bir polis fenalaşarak yere yığıldı. Polis memuruna ise yine olay yerinde eylem yapan sağlık çalışanlar müdahale etti.

Editör: Yadigar Hanım