AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, partisinin geçen yıl gerçekleşen 7. Olağan kongresi öncesinde Hürriyet’ten Tülay Demir’e yaptığı açıklamaları sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Yapılan yayında Ünal'ın kullandığı ifadeler, izleyicilerin dikkatinden kaçmadı.

Ünal'ın yaptığı açıklamalarda; 1960 yılından 2002 yılına kadar geçen süreler için “istikrarsızlığın ve güvensizliğin hâkim olduğu kayıp 42 yıl” dedi. “Millet 2002’de eski siyaseti tasfiye etti. 2002’de adeta AK Parti, Türkiye’yi uçurumun kenarından alıp 2021’e kadar her anlamda bir süper güç haline getirdi” açıklamalarında bulunan Ünal, “20 yaşındaki bir parti 19 yıldır iktidarda, artık yetmez mi?” eleştirilerine de, “Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz!” şeklinde yanıt verdi.

Türkiye'nin bu 19 yıl boyunca hazırlık içinde bulunduğunu şimdi ise hazırlıkların tamamlandığını ifade etmesine dair yapılan ti'ye alındığı yorumları, ekran görüntüsü alarak kendi resmi Twitter hesabından paylaştı:

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bir yıl önce söylediği "Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü, asıl şimdi başlıyoruz" ifadelerini sosyal medya hesabında tekrar savunması dikkat çekti.

Bu ekran görüntülerinin üzerine yaptığı açıklamalarda "Evet ulaşımdan sağlığa, eğitimden savunma sanayine her alanda Cumhuriyetimizi yeni yüzyıla hazırladık ve daha yeni başlıyoruz. Evet Türkiye dünyadan bakıldığında güçlü bir bölgesel güç! Evet Türkiye’nin Yüzyılı Başlıyor…" şeklinde açıklama yaptı.

Editör: TE Bilişim