AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Hürrriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti’li milletvekilerine Ali Babacan ve yeni partiler konusunda konuşma yasağı getirildiğini yazdı.

"Yeni parti kurma çalışmalarını yürüten Ali Babacan’ın Habertürk’teki programı, AK Parti kulislerinde konuşuluyordu" diye yazan Selvi, "Ali Babacan’ın, Fatih Altaylı’nın soruları karşısında çok net yanıtlar vermek yerine 'Üzerinde çalışacağız' şeklinde yanıtlar vermesi eksi puan olarak değerlendirildi. Ama Babacan’ın AK Partililerin gönlünde bir yeri var. O nedenle ‘Temiz bir yüz. Ekonomi yönetiminde başarılıydı’ diye hakkını teslim ediyorlar" ifadesini kullandı.

Selvi, Meclis'teki AK Parti'lilerin "Babacan’ın çok parlak bir liderlik performansı sergileyemediğinin de altını çizdiklerini" kaydetti.

AK Parti kulislerinden edindiği bilgileri aktaran Selvi, partide Babacan’dan ziyade Abdullah Gül’e yönelik değerlendirmeler yapıldığını belirtti. Gül’ün tek hedefinin yeniden cumhurbaşkanı olmak olduğunu savunan da olduğu, "Gül’ün tek hedefi Erdoğan’a kaybettirmek" diyen de olduğu belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim