Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Büyükşehir Belediye Başkanı PKK’yı çıkartıp öylesi kınayalım

Muğla Büyükşehir Belediye Meclis’inin Ak Partili ve MHP’li üyelerince PKK’nın yaptığı terör eylemlerine ve çıkarttığı yangınlara yönelik kınama bildirisi CHP ve İYİ Partili üyelerce red edildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ise önergeden PKK ibaresini çıkartılıp yayınlanması teklifinde bulunduğu öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclis’inin Ak Partili ve MHP’li üyelerince Türkiye’nin çeşitli noktalarında çıkan Orman Yangınları’nın sorumlusu olarak ve yaptığı terör eylemleri nedeniyle PKK Terör Örgütü’ne yönelik kınama bildirisi yapılması yönünde bir önerge verdi. Önerge CHP ve İYİ Parti’li üyelerce red edildi. 

12 Eylül Perşembe günü yapılan toplantıda Ak Parti ve MHP’li üyelerce verilen önerge şu şekilde; "Yasadışığı PKK Terör Örgütü 11.07.2019 – 24.08.2019 tarihleri arasında İzmir’de 6, Muğla’da 4, Antalya’da 3, Mersin, İstanbul ve Balıkesir’de 2’şer, Edirne, Uşak, Afyonkarahisar, Çanakkale, Bursa, Manisa, Aydın ve Kütahya’da da 1 yerde olmak üzere toplam 27 yerde yaşanan orman yangınlarını üstlenmiş olduğunu basın yoluyla açıklamıştır. 40 yıla yakın bir zamandır ülkemizde onbinlerce yurttaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan bu terör örgütünün bu kez de Ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı hedef alarak geleceğimizi karartmaya yönelik kirli eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Terör eylemlerine ve ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlar karşısında Tüm yurttaşlarımızın beraberlik içerisinde tek vücut olarak hareket edeceğine inanıyor ve Muğla Büyükşehir Belediye  Meclisi üyeleri olarak bu terör eylemini ve PKK terör örgütün şiddetle kınıyoruz."

Ancak bu kınama metnine CHP ve İYİ Parti’li Meclis Üyelerinin red ettiği öğrenildi. 

Önergeye yönelik Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün sözleri ise toplantıya damga vurdu.

Toplantıda Osman Gürün’ün, “İçişleri Bakanlığı orman yangınlarını PKK’nın çıkarmadığını belirtiyor, sadece örgütün alt gruplarının yaptıkları açıklamalar var. Ayrıca şu an PKK Türkiye’nin gündeminde yok. Bu yüzden bu kınama metninde PKK ibaresini çıkartalım o şekilde yayınlayalım” dediği öğrenildi.


 

Editör: TE Bilişim