AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Gözaltı, ihraç düzenlemesi 3 yıldan 1 yıla indirildi" dedi. 

AKP, OHAL yetkilerinin 3 yıl daha uzaltılmasıyla ilgili torba yasaya ek düzenlemeler koymuştu. Muhalefetin tepkisiyle karşılaşan AKP, OHAL yetkileriyle ilgili yeni karar aldı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Gözaltı, ihraç düzenlemesi 3 yıldan 1 yıla indirildi" dedi. 

TORBA YASAYA KOYMUŞLARDI

AKP milletvekillerinin 18 farklı kanun ve 2 Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) düzenlemeyi öngören torba yasa teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda tamamlanmıştı.

25 maddelik yasa teklifi üzerine söz alan muhalefet milletvekilleri torba yasa ile OHAL uygulamalarının süresinin 3 yıl uzatılmasına tepki göstermişlerdi.

AKP'nin torba yasa teklifinde uzatılmak istenen OHAL dönemi düzenlemeleri şöyle:

“Terörle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülmesi amacıyla gözaltı sürelerinin, bazı suçlarla ilgili olarak yeniden düzenlenmesine ve ek gözaltı süreleri getirilmesine ilişkin hükümlerin uygulaması 31 Temmuz 2021'den itibaren üç yıl uzatılıyor.

Teklifle, terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerin geri alınması, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması gibi ihtiyaç duyulan birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresi ihtiyaca binaen 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren üç yıl uzatılıyor.

Teklifle, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun(TMSF) kayyım olarak atanmasına ilişkin hükmün, 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren üç yıl daha uygulanması amaçlanırken, bu üç yıllık süre zarfında, terör suçları bakımından yürütülen soruşturma veya kovuşturmalarda kayyım atanmasına karar verildiği takdirde, kayyımlık görevinin Fon tarafından yerine getirilmesi öngörülüyor.”

Editör: TE Bilişim