İstanbul Başsavcılığı AKP'li Burhan Kuzu hakkında inceleme başlattı. Eski AKP'li milletvekili Kuzu'nun Naci Şerifi Zindaşti'nın tahliyesinde yargıya baskı yaptığı iddiaları savcılığı harekete geçirdi.

Eski AKP'li milletvekili Burhan Kuzu hakkında İstanbul Başsavcılığı harekete geçti ve ilk incelemesini başlattı. Alınan son bilgiler doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma dahilinde daha önceden tutuklanan İranlı Naci Şerifi Zindaşti'nın tahliye edilmesi adına yargıya baskı yaptığı iddia edilen Kuzu için inceleme yapıldığı ifade edildi.

Soruşturma Başlatıldı

İnceleme kapsamında Kuzu'nun yargıya baskı yapıp yapmadığı iddiaları doğrultusunda bir evrakın bizzat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği ve gelen dosya üzerinden bir savcının bu olay ile ilgili olarak özel görevlendirildiği kaydedildi.

Tahliyesi sonrasında kayıplara karışan ünlü uyuşturucu baronlarından biri olan İranlı Naci Şerifi Zindaşti adına başlatılan soruşturma dahilinde AKP'li Burhan Kuzu'nun Cumhurbaşkanının Başdanışmanı olduğu dönem içerisinde Zindaşti'nin tahliyesi adına yargıya baskı yaptığı ve bunun Türkiye İran ilişkileri için bir dönüm noktası olduğunu söylediği iddia edildi.

Editör: TE Bilişim