Yeniçağ’ın haberine göre; Kırşehir AKP İl Başkanı Seher Ünsal’ın göreve gelmesinin ardından önce parti içinde daha sonra da Cumhur İttifakın’da isyan bayrağı çekildi.

Peş peşe istifalar şehirde bomba etkisi yarattı.

Kırşehir’de görevden alınan AKP İl Başkanı Muzaffer Aslan’ın yerine, geçen yıl Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Seher Ünsal atandı.

Ünsal, göreve gelir gelmez, 2 milyon TL’ye parti binası yaptırdı.

Yapılan harcamalar daha önce AKP içinde örnek gösterilen teşkilatlardan olan Kırşehir’de çatlak seslerin yükselmesine neden oldu.

EV YAPTIRDI İDDİASI

Uzun zamandır çalkantılı bir dönemde olan AKP il yönetiminde Ünsal’ın bir yıl içindeki ekonomik değişimi de kulislerde kulaktan kulağa konuşulur oldu.

Şehirde AKP’li Ünsal’ın kendisine bir villa yaptırdığı iddiaları adeta bomba etkisi yarattı.

SINAVSIZ MEMURLUK SKANDALI PATLADI

Yeni İl Başkanı Ünsal, Muzaffer Aslan’ın basın işleri ile özel kalem müdürlüğünü yapan ve daha önce de Kırşehir 26. Dönem Milletvekili Salih Çetinkaya’nın danışmanı olan Birol Bilir ile çalışmaya devam etti. Partide basın işleri, özel kalem gibi görevlerine devam eden Bilir, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirildi.

AKP İl Başkanlığında yıllarca görev yapan Birol Bilir’in Vali İbrahim Akın’ın Özel Kalem Müdürü olarak atanmasına kentte AKP’ye oy veren vatandaşlar bile eleştirdi.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Seher Ünsal’ın göreve gelmesiyle birlikte yönetimde görev verdiği pek çok isimden arka arkaya istifa kararı geldi.

Ünsal’ın il başkan yardımcıları yönetimden istifa ederken istifalar Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye de sıçradı.

MHP içinde Ünsal ile çalışmak istemediğini belirten yönetici ve genel başkan yardımcıları da partideki görevlerinden istifa etme kararı verdi.

Editör: TE Bilişim