Habererk / Haber Merkezi

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı katıldığı bir televizyon programındaki açıklamaları gündemi sarstı.

Karslı, AKP'yi iktidara taşıyanları anlatması bakımından Karslı'nın sözleri dikkat çekti.

Karslı'nın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

"NASIL BİR ANLAŞMA?"

"Allah'ın bildiğini kullardan saklayacak değiliz. Bir grup gazeteci arkadaşlar evime geldiler. Yemek yedik sohbet ettik sohbet esnasında bizim medya ve tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcımız Şeyda Hanım açık bir soru sordu. Dedi ki oradaki gazeteci ve misafir olan arkadaşlara dedi ki bir Ak Parti ile ilgili düşünceniz nedir bu gelinen noktada yeni bir parti kurduk Merkez Parti ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Orada muhtelif arkadaşlar vardı değil mi yukarıda ismini söylediğim AK Parti'ye çok hizmet eden fikir babası hala içinde olan çok müdafaa eden gazeteci yazar benim de eskiden beri tanıdığım düşünce insanı Abdurrahman Dilipak da vardı. Fikrini söyle ki ben bunu çok da gerek yok her yerde de bu mevcut AK Parti bir proje partisidir. Davet edilenlerden İşte insanlar Fikrini söyle de bana fikrini söyledi dedi ki ben bunu çok da yazdım dedi Ona gerek yok her yerde de bu mevcut yazılarımda kitaplarında AK Parti bir proje partisidir ne projesi 90 90 yılların başından sonra küresel güçler bu Emperyalist Güçler bunun içinde ABD İngiltere İsrail'den Türkiye'ye gidip gelmeye başladı bizlerle de görüşmeye başladı niye gidip geliyorlardı dediler ki bundan sonra Türkiye'de siyasal islamcılarla birlikte çalışmak istiyorsun çünkü yükselen Trend siyasal İslam Çünkü Erbakan Hoca ve yükselen puanlar olmaya başlamış Sizinle çalışmak istiyoruz biz anlaşma yapalım yani kendi anlattı Orada bir sürü Erbakan Hoca teklif etmişler o kabul etmedi dedi yani nasıl bir anlaşma?

"ANLAŞMA ŞU!"

Antlaşma şu: Bir de sizi iktidara taşıyalım. İki size iktidarda sıkıntı çıkaracak unsurları obera edelim. Üç gerekli finanshal destekleri getirelim. Şimdi Ak Parti’yi kuranlar bunu kabul ediyor. Bunun içinde Tayyip Beyle Abdullah Bey var. Bu müzakere ekibinin içinde ben de vardım. Ali Bulaç da vardı. O da biliyordu dedi.

Biz bunlara sizleri yapalım. Sizden de istediğimiz şu: Bir İsrail’in güvenliğini artıracaksınız. İki büyük ortadoğu projesi yani sınırların değişmesi üç İslam’ın yeniden yorumlanmasında bize yardımcı olacaksınız.

Hatta orda DSP’li bir bakanımız vardı. Aydın Tümen. Tümen ters ters bakınca dedi ki, sosyal demokratlardan bu projenin içinde olanlar var dedi."

Editör: TE Bilişim