Akşener açıklamasında İYİ Parti’den istifa eden Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal’ın istifası ile ve diğer istifa eden vekillerle ilgili olarak, istifa eden hiç kimse ilgili olumsuz düşünmediğini ve bunun tek taraflı saygı duyulması gerek bir durum olduğunu açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal’la birlikte dört vekilin istifa ettiğini, birinin MHP’ye geçtiğini, birinin bağımsız kaldığını, İYİ Parti’den seçilen bir vekilin ise AK Parti’ye geçtiğini söyledi.

Benimle konuşmadı

Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal’ın neden istifa ettiğini ise Teşkilatla ters düşme neticesinde istifa ettiği açıklayan Akşener, istifa eden hiçbir vekille ilgili olarak olumsuz konuşmadığını sözlerine ekledi. İstifanın saygı duyulması gereken bir kavram olduğunu söyleyen Akşener, Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal istifa edeceğini ve bu konu ile ilgili kendisiyle konuşulmadığını açıkladı. Antalya milletvekili Tuba Vural Çokal’ın açıklamasından başka bir bilgisi olmadığını sözlerine ekledi.

İYİ Parti Antalya il başkanlığının iki ilçeyi tedbirli olarak, disipline sevk edildiğini bildiğini söyleyen Akşener, ‘bu benim bilgim dahilinde’ dedi.

Bazı hatalar yaptık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa, Balıkesir ve İstanbul'u çok önemsediğini, Bursa’yı alabilmek için ilçeleri dolaştığını ifade etti. Sonucun olumsuz olmasına rağmen, İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya’nın alındığını, bu süreçte bazen ikileme düştüklerini, bu ikilem sonucunda Türkiye’yi seçtiklerini açıklayan Akşener, bazı hatalar yaptıklarını kabul etti.

Editör: TE Bilişim