DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazeteci Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı.

Ali Babacan, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili pişmanlığını dile getirdi.

“KEŞKE KONUŞSAYDIM”

Babacan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili, “Türkiye’yi bir felakete götüreceğini ben görüyordum. Ama bunu kamuoyuna açıkça konuşmadım.

2015 Ağustos’ta bir karar aldım ben artık konuşmayacağım, artık sessiz bir şekilde eski hayatıma döneceğim dedim ama keşke konuşsaydım” dedi.

“KASITLI ÇÖKÜŞÜ YAŞIYORUZ”

Son ekonomik gelişmeler üzerine yaygın yoksullaşma beklediğini kaydeden Babacan, “Şu anda ülkeyi yönetenlerin kasıtlı olarak aldığı kararlarla attığı adımlarla gerçekleştirdiği bir çöküşü yaşıyoruz. Bu durumun nasıl bir felakete yol açtığını insanlar birkaç ay sonra anlayacak. Çok yaygın bir yoksullaşma olacak. Bu krizde zengin ve fakir arasındaki uçurum daha da artacak” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’IN MERKEZ BANKASI’NA MÜDAHALE ETMESİNE İZİN VERMEDİK”

Babacan kendi bakanlığı döneminde başbakan Erdoğan’ın Merkez Bankası’na müdahale etmeye çalıştığını, ancak kendisinin buna izin vermediğini söyledi.

Babacan, “Ben ayrıldıktan sonra milli gelir düştü. O dönemde Merkez Bankası bağımsızdı. (Erdoğan) Müdahale etmeye çalışıyordu 2011-2012 yıllarında. Merkez Bankası’na müdahale etmesine izin vermedik” dedi.

“DERHAL ERKEN SEÇİME GİTMELİ”

Erken seçimin hemen olması gerektiğini belirten Babacan, “Orta direk çöküyor şu an. Zengin daha zenginleşiyor, fakir daha da fakirleşiyor.

Böyle bir tabloda derhal seçime gitmeli. Fakat daha gitmez, Erdoğan ‘1,5 senem daha var’ diyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim