Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, koronavirüs salgını ile ilgili, “Tahminize göre günlük en az 30-40 bin yeni vaka var” ifadelerini kullanması korkuttu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ ve Bingöl il kongrelerinde konuştu. Türkiye’nin koronavirüs vaka sayılarından ilk 5’te olduğunu söyleyen Babacan, “Tahminize göre günlük en az 30-40 bin yeni vaka var” ifadelerini kullandı.

Babacan, konuşmasında şunları söyledi:

Vaka sayısını gizliyorlar. Testler, sayı büyümesin diye öyle kolay yapılamıyor. Böyle bir akıl olamaz. Salgını maalesef kötü yönettiler. Her gün tespit edilen vaka sayısına baktığımızda Türkiye dünyada ilk beşte. Tahminize göre günlük en az 30-40 bin yeni vaka var.

Dünyada, vaka sayısı-hasta sayısı ayrımı yaparak vatandaşını aldatmaya çalışan tek ülke de herhalde Türkiye. Üstelik ülkede medya karartması olduğu için basında da durum açıkça görülmüyor. Oysa vatandaşlarımız yoğun bakımda yer bulmakta güçlük çekiyor, hayatını kaybediyor. Koskoca devletin salgına karşı aldığı tek önlem ‘maske takın’ demek olamaz. Ne gerekiyorsa, ilgili taraflarla istişare ederek yapılmalıdır.

Editör: TE Bilişim