Birçok sayısında dini değerleri aşağılayarak yayın yapan Fransız Charlie Hebdo karikatür dergisinin son sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alması büyük tepki çekti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın derginin yayınını kınadıklarını belirterek, “Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir” ifadelerini paylaştı.

Kalın devamında da “Ahlak ve edep yoksunu bu yayınların amacı, nefret ve husumet tohumları ekmektir” diyerek şunları söyledi:

“İfade özgürlüğünü din ve inanç düşmanlığına dönüştürmek ancak hastalıklı bir zihniyetin ürünü olabilir. Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir.”

BAKAN YARDIMCISI KÜFÜR ETTİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam ise tepkisini daha sert gösterdi ve dergiyi etiketleyerek Fransızca küfür etti.

Bakan Yardımcısı paylaşımında, dergiye, “P..siniz, O…u çocuğusunuz” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

İşte o paylaşım:

ALTUN'DAN SERT TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, karikatürü kınadı. Altun paylaşımında, "Batı'nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenecek, faşizm ve faşistler kaybedecek!" ifadelerini kullandı.

"KİMSEYİ KANDIRAMAZSINIZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter hesabından, "Fikir özgürlüğü arkasına saklanarak kimseyi kandıramazsınız. İflah olmaz Fransız paçavrasının Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınını lanetliyorum. Ahlak, vicdan sahibi uluslararası kamuoyunu bu rezilliğe karşı sesini yükseltmeye çağırıyorum" paylaşımında bulundu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEK"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de "Avrupa'nın insanlık değerlerinden nasipsiz faşistleri, ifade özgürlüğü nedir bilmiyorsunuz. Geçmişten bugüne biriktirdiğiniz hukuksuz, ahlaksız utanç sayfalarınıza her gün bir yenisini ekliyorsunuz. Şunu bilin ve aklınızdan çıkarmayın: Recep Tayyip Erdoğan asla yalnız yürümeyecek" sözleriyle Charlie Hebdo'nun yayınını kınadı.

NE OLMUŞTU

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hz. Muhammed'e (s.a.v) hakaret içeren karikatürleri devlet binalarına yansıtmış, hatta lise kitapçıklarında karikatürün yer alması için talimat vermişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mallarını boykot çağrısında bulunmuştu. Dergi de bu hamlenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan bir kapakla yayın yaptı.

Editör: TE Bilişim