Büyük Birlik Partisi Büyük Kongresi 18 Ekim'de gerçekleşecek. Bununüzerine BBP Genel Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu bir çağrıda bulundu.

BBP Genel Başkan Adayı Cevdet Tellioğlu'nun yazısı şu şekilde:

ÇAĞRIMDIR!
Selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun yürüdüğü izi, yürünecek iz kabul eden, siz tüm Büyük Birlik Partisine mensup kardeşlerimizin üzerine olsun.
Bilginiz üzere, 18 Ekim partimizin büyük toy günüdür. Ve Büyük Toy, büyük bir şenlik ve kardeşlik içerisinde, geleceğe güvenle yürüyebilecek yapıyı oluşturacak şekilde şekillenmesi her kardeşimizin dileğidir. 
Yine malumunuzdur ki, bu kardeşiniz de Büyük Kurultayımızda genel başkan adayı olmak üzere siz kardeşlerimizle yola çıkmıştır. Ve yine malumunuzdur ki, aynı anlayışla başka kardeşlerimiz de bu kutlu yoldadır.
Ve vakit yaklaşmıştır. Her birimiz yapabileceklerimizi anlatmaya, delege kardeşlerimize ulaşmaya çalıştık. Ancak, Rabbimin en kısa zamanda insanlığı kurtarmasını dilediğimiz pandemi illetinden dolayı, bu isteğimiz tam olarak gerçekleşemedi.
Ancak, dilimiz döndüğünce, partimizin hiçbir tasallut altında olmaması gerektiğini, kendi kararlarında dik durabilir olması gerektiğini, haktan yana batıla karşı olması gerektiğini, 1993 ruhuna dönerek, 2050 vizyonu ile hareket etmesi gerektiğini, teşkilatlarımızda demokratik anlayışın yerini alması gerektiğini ve her noktada hem partimizin hem de ocaklarımızın gerçek misyonu ile var olması gerektiğini, partimizden bir sebeple uzaklaşmış olan kardeşlerimizin de, büyük birliği oluşturmak adına, amasız-fakatsız bir araya getirilmesi gerektiğini haykırdık. Ayrıca, partimizin Türkiye’nin geleceği adına ciddi önem taşıyan bir noktada olduğunu, ancak insanımızın, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’unun mutlaka uygulayacağız dediği, sosyo-ekonomik projelerle refaha ulaşacağını, bu yaklaşımla bir anda diğer kategorisinden çıkabileceğimizi, dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık.

Evet!
Büyük Birlik Partisi 1993’te oluşturulmuş, önderliğini şehit liderimizin yaptığı, ötekileştirmeden birliği netleştiren, hakka dayalı çizgiye, geri dönmesi zorunludur.
Evet!
Büyük birlik Partisi’nde,  Şehidimin evladını ve duayen  abilerimizi uzaklaştıran yanlıştan vazgeçip, kardeşlik hukuku ve birlik, yeniden tesis edilmelidir.
Evet! 
Büyük Birlik Partisi teşkilatları, Ülkemin her noktasında ve hatta, global ölçekte, tüm Türk ve İslam coğrafyasında, Alperen Ocakları ile birlikte yer almalı, öğretisi, gençlerimizle ve inovatif yöntemlerle, yeniden alana indirilmelidir. 
Evet!
Büyük Birlik Partisi, hiçbir tesire onay vermeksizin, Şehidimin suikaste uğradığı menfur saldırının davası hukuki zeminde derinleştirilirken, farkındalık projeleri ile Türkiye’min gündeminde yer almalı ve mutlaka çözülecek yola girilmelidir. Ve bu yola giriş emaresi olmayan hiçbir yapı ile birlikte hareket mubah sayılmamalıdır. 
Evet!
Teşkilatlarımızı, teşkilat yapımızı, ayakta tutacak projeler hayata geçmek sureti ile örnek modellerimiz ortaya konmalıdır.
Evet!
Şehidimin ‘yapılmazsa ben istifa ederim” dediği projelerle partimiz en küçük belediyelerimizde dahi bunu uygulayarak, iktidar kapılarını gönül kapıları ile birlikte açmalıdır.
Evet!
Bütün bu ve nizam-ı Alem davasının gerektirdiği tüm diğer, bizi tanımlayan doğruları yapmak için, bir ve beraber hareket etmemiz zorunludur. 
Evet, bu tıpkı enelerimizden sıyrılmak gibi zor bir durumdur biliyorum. Ama, davamızın geleceği, partimizin kaderi, dava arkadaşlarımızın gönüllerine su serpmek için, geçmişteki mücadeleyi boşuna yapmadıklarını büyüklerimize gösterebilmek, onları da tebessüm ettirebilmek ve hatta mutlu etmek için, enesiz birlikten başka bir çaremiz de yoktur. 

Büyük Kurultaya giderken Çağrımız odur ki;
Değerli delege kardeşlerimizin, gönlüne girmeye mashar olmuş genel başkan adayı kardeşlerim! 
Rabbim şahit olsun ki gönlümle sizlere sesleniyorum; Enelerimizi bir kenara koyalım ve asgari müşterekte, davamız ve şehidimin vasiyetinde, teşkilat mensuplarımız, delegelerimiz, dava arkadaşlarımız ve gönüldaşlarımızla, yeniden bir olalım.

Bu cümleden olarak, iki ayrı alternatif sunuyor ve diyorum ki; 
1. Partimizi 6 ay içinde, demokratik zemini sağlanmış bir yarış ile yeniden kurultaya götürecek, mutlak ortak kabulle, geçici süre ile parti büyüğümüz bir aday etrafında kenetlenelim. 
Bizler yani, şu anki genel başkan adayları da, yeni kurultaya kadar kol kola bu büyüğümüzün etrafında yer alalım.  
Seçilecek genel başkan, partimizi, 6 ay sonra yapılacak kurultaya kadar taşısın. Biz adaylar da delegeye kendimizi ve projelerimizi bu süreçte demokratik olarak ifade edelim.  
6 ay içinde yapılacak bu kurultay ile seçilene de, Allah için, dava adına, bir büyük birlik davası mensubu olarak rıza gösterelim, destek verelim.

2.Ya da, yine 6 aylığına ve partimizi kurultaya taşımak üzere, şu an aday olan bizlerden birisini, konsensüs ile ortak bir istişare heyeti belirlesin ve etrafında yer alınsın. İstişare heyetinin belirleyeceği bu genel başkan adayı etrafında kenetlenme olsun. Bu aday genel başkan seçildikten sonra, istişare kurulu denetiminde, partimizi 6 sonra yapılacak olan demokratik kurultaya taşıyacak çalışmaları gerçekleştirsin. 

Ülkücü Alperen anlayışla, partimizin, olanı kaybetmemesi, birliği tesis ederek, ülkemizin geleceğinde güçlü bir şekilde var olması için, benlik duygularından, ben yönetmeliyim anlayışından sıyrılıp, en doğru olanı yapmak üzere, tüm aday kardeşlerime ve camiamıza çağrımdır.

Kardeşiniz
Cevdet Tellioğlu
BBP Genel Başkan Adayı

Tarih : 18 Ekim 2020 Pazar 
Saat : 10.00
Yer : Keçiören Taha Akgül Spor Salonu/ANKARA

Editör: TE Bilişim