Kavuncu yaklaşan İl kongresinde kendisini destekleyerek yeniden seçtirme hamlelerinden olan atam görevden alınan yönetim tarafından eleştirilmişti.

Burhan Karatosun’un Büyükçekmece İlçe başkanlığına atanması karşısında bazı partililerin 'Yönetim kuruluna haber vermeden, bizim görüşümüzü almadan böyle bir değişiklik yaparak bizleri üzdünüz. Biz Meral Akşener'in daveti üzerine İyi Parti'ye gelmiş daha kişileriz. Bizi üvey evlat yerine koymayın lütfen' eleştirisine İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu şu cevabı verdi. 'Kongrede gereken eleştirilerinizi ve tepkinizi ortaya koyabilirsiniz. Sadece kongre hazırlık aşamasında böyle bir tercihte bulunduk. Sizleri dışladığımız yok' dedi.

Buğra Kavuncu, İstanbul’da ilk göreve başladığı zaman Akşener’in bizzat ataması ve beraberinde milletvekilleri ve GİK üyelerinin açık desteği ile kongreyi kazanmıştı.

Kavuncu’nun yapılacak kongrede milletvekilleri ve GİK üyelerinin desteği olmadan yarışacağı ifade ediliyor.

Mahalli seçimlerde CHP ve İYİ Parti ittifakı ile Büyükşehir ve 14 ilçe CHP tarafından kazanılmıştı.

Kavuncu’nun İmamoğlu ile derin hukukuna rağmen, özellikle ilçelerin iş talepleri karşılanmaması çeşitli yorumlarla la birlikte, il kongresinde faturanın delege tarafından Kavuncu’ya kesileceği ve tekrar seçilmesinin çok zor olduğu ifade ediliyor.

Editör: TE Bilişim