Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhur İttifakı’nın yeni ortağı HDP ve terörist başı Öcalan olduğunu açıkladı.

Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamalarda iktidarın EYT ve 3600 ek gösterge sorununu sürekli ertelediğini hatırlatan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Erdoğan’ın yeni ittifak ortağının bebek katili terörist başı Abdullah Öcalan ve HDP olduğunu iddia etmesi dikkat çekti.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Meclis'te yaptığı açıklamalarda AKP iktidarının EYT ve 3600 ek gösterge sorununu sürekli ertelediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan "İleride 6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı ile birlikte olmak isteyenlere kapınız açık mı?" sorusuna "Haşa. Öyle bir şey olur mu? Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez" diye yanıt verdiğini hatırlatan Enginyurt “Sayın Cumhurbaşkanı’nın yeni ittifak ortağı muhtemelen Abdullah Öcalan olacak. Önümüzdeki süreçte Abdullah Öcalan’la ve HDP ile görüşmeler devam edecek. Tekrar hendek sürecini başlatacak ki böylesine bir duvar örüyor” dedi.

Millet İttifakı içerisinde böyle bir talebin olmadığını belirten Enginyurt “Gelelim diyen mi var, katılalım diyen mi var. Ülkeyi bitirdin diyoruz. Ama ısrarla sayın Erdoğan bölücülüğe devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim