İYİ Parti Grup Başkan Vekilleri Dursun Müsavat Dervişoğlu ve Lütfü Türkkan’ın imzaladığı önerge, bugün TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

İYİ Parti’nin önergesinde şu ifadeler yer aldı:

"Hikmet Tekin, 11 Aralık 1977 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Bingöl’deki oyların yüzde 33’ünü alarak 27 yaşında Bingöl Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir.

Tekin, o dönemdeki emperyalizmin gölgesindeki ayrılıkçı yapılanmanın farkına vararak buna karşı durmuş ve mücadelesini hep bu çizgide sürdürmüştür.

Belediye Başkanı Tekin, başkanlığının 2. yılında, bir Ramazan ayında, 12 Ağustos 1979 günü Bingöl’ün Genç ilçesi İçmeler Mevkii’nde annesi ve kardeşiyle birlikte otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilmiştir.

Vatanına ve milletine hizmet yolunda şehit edilen Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin’in adını yaşatmak, Tekin’in vefatının 41. Yılında büyük önem arz etmektedir.

Bu nedenle, 2013 yılında hizmete giren, şehir merkezine 20 km. uzaklıktaki Bingöl Havalimanı’nın isminin “Şehit Hikmet Tekin Havalimanı” olarak değiştirilmesi şehidimizin isminin yaşatılması açısından yerinde olacaktır."

ESKİ MHP MİLLETVEKİLİ CEMAL ENGİNYURTTAN DESTEK

Eski MHP Milletvekili Cemal Enginyurt öneriye destek vereceğini açıkladı.

Enginyurt "Bingöl Havaalanına,ŞEHİT HİKMET TEKİN isminin verilmesini destekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin de uygun göreceğini umut ediyorum.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ." 
ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim