CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Engin Altay, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamaya girmesinin ardından 4 Merkez Bankası başkanı, 3 bakan değiştiğine dikkat çekerek, “Merkez Bankası Başkanı değiştikçe ekonomi batıyor, Hazine Maliye Bakanı değiştikçe Türk parası yerle yeksan oluyor. Erdoğan; çok samimi, çok net bir çağrı yapıyorum. Bakan değiştirmeyi bırak, kafayı değiştir” dedi.

Yeni bakan Nurettin Nebati'nin Fethullah Gülen ile fotoğrafı olmasıyla ilgili Altay, "FETÖ ile fotoğrafı olmayan siyasetçi yok ama buradan şu çıkabilir tabi: FETÖ'nün bedeni firarda, fikri iktidarda” yorumunda bulundu.

“BAKAN DEĞİŞTİRMEK YETMEZ”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın görevinden istifasıyla ilgili Altay, şunları söyledi:

“Yaklaşık 3,5 yıllık bir süreç içerisinde, tek adam yönetimi içinde 4 Merkez Bankası Başkanı, 3 Hazine ve Maliye Bakanı değiştirdik. Fakat 4,7’den alınan dolar, bugün itibariyle 13,40. 9 liralık bir artış var. Damadın yeni ekonomik programının yerini simdi yeni ekonomik model aldı: YEM… Millet bu yemi yemez ve yutmaz. Millet balık değil, milletin aklı başında; millet olanı biteni, devleti sevk ve idare edenlerin içine düştüğü gafleti ibretle izliyor. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Merkez Bankası Başkanı değiştikçe ekonomi batıyor, Hazine Maliye Bakanı değiştikçe Türk parası yerle yeksan oluyor. Erdoğan; çok samimi, çok net bir çağrı yapıyorum. Bakan değiştirmeyi, banka bakanını değiştirmeyi bırak, kafayı değiştir. Ekonomiyi bilmediğini söylesen, Türkiye ekonomisi içinde bulunduğumuz bu halden süratle tırmanışa, iyileşme sürecine geçecektir. Sayın Genel Başkanımız salı günü sana 5 başlık verdi ya 5 başlık… 2009’dan beri toplanmayan Ekonomik ve Sosyal Konseyi topla kardeşim. Devlette israfı bitirsen, sen ve millet bir nefes alır, sen de alırsın ya. Bu devletteki israfın boyutları 84 milyonu değil, 184 milyonun ekonomik refahını sağlayacak kadar abartıldı, büyütüldü. Dövizle ödemelerin tamamını TL’ye çeviriver bak ne oluyor, bak ne oluyor ve adaletsizlikten sakın. Adaletsizlik bütün kötülüklerin anasıdır ve en iyi sen bilirsin, adalet… Türkiye Cumhuriyeti topraklarında adaletten eser yok. Ve son olarak rüşvet ve yolsuzluktan devleti arındır kardeşim. Yeter, doymadınız mı yahu? Bu devlet tarihinde hiç olmadığı kadar rüşvete ve yolsuzluğa, talana ve yağmaya maruz kalıyor. Tekrar söylüyorum: Liyakatten mahrum, adaletten mahrum, namustan, ahlaktan mahrum bir devlet yönetimi ayakta kalamaz ve devlet batarsa, millet altında kalır, ezilir.”

Editör: TE Bilişim