Tam kadro Hatay’da olduklarını söyleyen USESAM Araştırman Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, Basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığı Hatay Siyasi Eğilim Anket Raporunda şu Çarpıcı sonuçlar dikkat çekti.

Yüz yüze yapılan görüşmelere kendisnin de bizzat katıldığını söyleyen USESAM Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, "ben de başta olmak üzere tam sekiz arkadaşımla birlikte,Hatay’da 9 gün süren araştırmamızı tam 1745 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirdik" dedi.

HATAYLILAR NE CUMHUR İTTİFAKINI NE DE MİLLET İTTİFAKINI İSTEMİYOR

Görüşmemiz Hatay’ın tüm kesimi ile gerçekleşti. Sünni,Alevi, Arap,tüm inanç ve etnisite temsilcileri araştırmamızda homojen olarak yer aldı. Araştırmamızda tüm meslek ve iş kolları, Gençler ve Kadınlar Homojen olarak yer aldı. Hataylılar sormuş olduğunuz tüm sorulara içten ve samimi cevap verdi. Bu gün seçim olsa hangi İttifaka oy verirsiniz sorusuna, Hataylının yüzde otuzu hiçbirine asla oy vermeyeceğini söyledi. Burada ki aslaları, anketör arkadaşlar ankete katılanlara özellikle hatırlattı. Hataylı çok kesin bir dille "Asla Cumhur İttifakına ve Millet İttifakına oy vermeyeceğim" diyenlerin oranı yüzde otuz.

Cumhur İttifakına oy vereceğim diyenlerin oranı yüzde on dört. Millet İttifakına oy vereceğim diyenlerin oranı yüzde On. Kararsızların oranı yüzde kırk altı çıktı.
Yeni bir oluşuma ihtiyaç var mı ? sorusuna Hataylının yüzde yetmiş dördü evet cevabını verdi. Peki bu üçüncü İttifaka oy verir misiniz? sorusuna Hataylının yüzde elli sekizi oy vereceğini belirtmesi çok ilginç.

ONUR HAREKETİNE GÜVEN HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Onur İttifakını duydunuz mu ? sorusuna halkın yüzde otuz sekizi duyduklarını söyledi. Onur Hareketini duyanlara şu soruyu sorduk. Peki Onur Hareketinin fikrine ve çözüm önerilerine güven duyuyor ve inanıyor musunuz ?sorusuna, Evet,Onur Hareketini duydum diyenlerin yüzde seksen yedisi,inanıyorum ve Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın aday olursa oy vereceklerini söyledi.

Hatay’da Anketimizin sonucu bize gösterdi ki, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Hatay’da tabir yerindeyse neredeyse yoklar. Buna karşılık Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydı’a, Hatay’da güven her geçen gün hızla artıyor" dedi.

Editör: TE Bilişim