Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Aksaray, Edirne, Erzincan, Kırşehir ve Tunceli başta olmak üzere 14 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Yaptığı konuşmada bugüne kadar 60 büyükşehir ve il belediye başkan adayının isminin açıklandığını kaydeden Erdoğan, “Bugün 14 büyükşehir veya il belediye başkanımızın ismini daha açıklıyoruz. Toplam 74 şehrimizin büyükşehir ve il adaylarımızı tanıtmış oluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 14 ilin belediye başkan adayları şöyle:

“Ağrı-Savcı Sayan,

Aksaray-Evren Dinçer,

Bilecik-Nihat Can, Erzincan-

Cemalettin Başsoy, Edirne-

Koray Uymaz, Iğdır-

Adil Aşırım, Isparta-

Şükrü Başdeğirmen, Kars-

Ensar Erdoğdu, Kırşehir-

Yaşar Bahçeci, Kütahya -

Ahmet Sami Kutlu, Siirt-

Ali İlbaş, Tunceli-

Gökhan Arslan, Van -

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Ana muhalefetin başındaki zat Almanya ve birkaç ülkeye gidiyor. Son seyahatinde de bir takım toplantılara katılmış ve bir takım kişilerle görüşmüş.

Programlarının neredeyse tamamının basına kapalı olması bu geziyi daha da ilginç hale getirdi. Tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış tanınan isimlerle görüşüyor. Ellerinde terör örgütlerinin paçavralarıyla Almanya’nın federal meclislerinde kürsüye çıkanlarla fotoğraf karesinde olduğunu görüyoruz. Vekillerden biri de ismini ağzıma almak istemiyorum, güya ülkemiz kökenli bir Alman milletvekili…

PKK’yı Almanya’da terör örgütü listesinden çıkarmak için canhıraş mücadelesiyle tanınıyor. İsmini anarsam değer vermiş olurum o yüzden vermiyorum. YPG bayrağı açacak kadar terör örgütü yandaşıdır. Bu ülkede ne zaman Türkiye ile ilgili bir konu gündeme gelse aleyhimizde açıklama yapmasıdır. Kılıçdaroğlu’nun böyle biriyle ne konuştuğunu merak ediyoruz.

Almanya’da buluştuğu diğer siyasetçiler olan, onların da sicilleri de aynı. Yine bu zatın katıldığı medyaya açık olan paneldeki konuşması da son anda TV’ler ve gazeteciler dışarı çıkartılarak onu da kamuoyundan gizlediler. Onu da açık yapsaydın, niye gizleniyor. FETÖ’nün Almanya’daki sözcüsü olan bir ismin de bulunması dikkat çekicidir.

Necdet Takva, Zonguldak-

Ömer Selim Alan.”

Kaynak: iha