MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği Türk Tabipler Birliği için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

"Türkiye’nin Çözmesi gereken sorunlarından biri de artık meslek kuruluşlarının sürdürülemez yapısıdır. TÜRK Tabipler Birliği başta olmak üzere, düşünebiliyor musunuz terör örgütünden birini başına getiriyorlar. Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına adeta el koyması meselesidir. Bu hükümetin en başarılı olduğu alanlardan biri sağlık. Bütün fiziki altyapısıyla tarihinde görmediği yatırımları bu ülkeye yapan bu hükümete çirkin bir şekilde yaklaşmak doğru değildir. Bunlar buralardaki görevlerini yerine getirmiyor, ama saygısızlık ve hakaret ediyorlar. Bunlara nasıl hastalarımızı emanet edeceğiz. O yüzden TTB başta olmak üzere diğer meslek kuruluşlarındaki durum artık kabul edilemez durumdadır.

Anayasa’da meslek kuruluşlarının kurulma amacı dışında faaliyet gösteremeyeceği açıkça ifade edilmektedir. TTB gibi kimi meslek kuruluşları açıkla anayasaya aykırı faaliyet içindedir. Bu meslek örgütleri meslek gruplarının tamamını temsil edemez haldedir. Bu yüzden çoklu baro gibi bir düzenlemeyi inşallah başarılı bir şekilde sürdürebileceğimize inanıyorum.

"Uzun yıllardır küçük ama örgütlü klikler tarafından yönetilen bu meslek grupları kuruluş amaçlarından da sapmışlardır. Bu gruplar ideolojik sapmaların kalesi haleni gelmiştir. Ormanları yakmaktan çocuk kaçırmaya kadar her türlü kötü işi yapan terör örgütünü yüceltmek bir meslek kuruluşunun görevi olamaz. Vatan topraklarını kurtarma mücadelesi olan Azerbaycan devletini hedef almak bir meslek kuruluşunun görevi olamaz.

Azerbaycan’da kardeşlerimizin vatan toprağını kurtarma mücadelesi verirken ana muhalefetten bir ses duydunuz mu? Tabi görüşme talebinde bulunduklarında Azerbaycan olumsuz cevap veriyor. Eğer zamanında Ermeni yönetiminin yanında yer alırsanız bu millet size hoş geldin demez.

Minsk üçlüsü ABD, Fransa hala oyalama taktikleriyle bu işi geçiştiriyor. Versenize kendi topraklarını? Sizin göreviniz bir an önce bu müzakereleri bitirip topraklarını vermektir. 30 yıldır otururlar, konuşurlar, dağılırlar. İş şimdi bu hale geldi. Şimdi Ermenilerle Azeri kardeşlerimiz mücadeleyi sürdürüyor. Siz Suriye’den mücahitleri oraya gönderdiniz diyorlar. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz, Azeri kardeşlerimize her türlü desteği vermeye hazırız, vermeye devam edeceğiz. Siz niye Minsk Üçlüsü’nün verdiği desteği konuşmuyorsunuz. Onların kendi toraklarında işi var başka yere gitmezler."

"TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’NİN BAŞINDAKİ TÜRK İFADESİNDEN RAHATSIZ"

"Milletin değerlerine savaş açmak, görev alanıyla ilgisi olmayan bildiriler dağıtmak bir meslek kuruluşunun görevi olamaz. Anayasa’nın ilgili maddesi ortada, dünyadaki uygulamalar ortada. Dünyanın neresinde bu şekilde hareket eden meslek kuruluşu var? Türkiye’nin bunlardan kurtulmanın vakti geldi."

"Önce kuruluşlarla genel düzenleme sonra yeterli olmazsa tek tek her kuruluş için Meclisimiz derhal harekete geçmelidir. Grubumuzdan MHP grubuyla istişare halinde süratle adım atmasını istiyorum Bütçenin ardından meclisimizin ilk işlerinden biri bu olmalıdır. Bu kuruluşlardan imtiyazlarını derhal almalıyız. Türk Tabipleri Birliği’nin başındaki Türk ifadesinden zaten rahatsız oluyor."

Editör: TE Bilişim