Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları kapsamında geldiği  Artvin'de Anadolu'nun bir çok yerinde olduğu gibi büyük ilgi ve sevgi ile karşılandı.

Partisinin Arhavi İlçe Başkanlığını açılışına katılan Erbakan, Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Kongre ve Kültür Merkezi'nde İl başkanlığı tarafından düzenlenen Yeniden Büyük Türkiye programında konuşma gerçekleştirdi.

Milli Görüş olarak insanlığın kötü gidişine kayıtsız kalamayız

Erbakan şunları söyledi:

"Milli Görüş olarak dünyadaki kötü gidişata kayıtsız kalamayız. Bizim 'Sadece kendimi kurtarayım, çoluk çocuğumun rızkını kazanayım, rahatıma bakayım, sadece namazımı kılayım, orucunu tutup hacca, umreye gideyim.' deme imkanımız asla yoktur. Çünkü 7 milyar insanın kul hakkının çiğnenmesi bizden sorulacak. Erbakan Hocamızın da Almanya'da muazzam imkanları bırakıp burada mücadele etmesinin arkasında yatan asıl sebep budur."

Temel mesele kaynakların adaletli bölüşülmesinde

Erbakan, Türkiye'de halkın refahını artıracak ekonomik kaynağın milli kaynaklarımızda var olduğunu belirterek: "Paylaşımda adalet prensibine sahip olmak lazım. Paylaşımda adalet prensibine sahip olup uygulamak için de milli görüş ruhu lazım. Esnafa, vatandaşa, çiftçiye yok yok. İmtiyazlılara gelince çok çok çok. Böyle giderlerse sandık konduğunda vatandaş da 'Size oy yok yok yok' diyecek. Bu ülkenin şahlanması mümkündür. Allah bize yeteri kadar imkan, kaynak vermiştir. Mesele o nimetin bölüşülmesinde." şeklinde konuştu.

Adaletin de tesis edilmesi lazım

Halkın selamet bulmasının sadece ekonomiye bağlı olmadığını adaletin de tesis edilmesi gerektiğinin altını çizen Erbakan, "Bir ülkede adaletin tesis edilmesi lazım. Adalet olmadan huzur olmaz, barış olmaz, ekonomi de olmaz, yatırım da olmaz, gelişme de olmaz, kalkınma da olmaz. Türkiye'de sadece ekonomi noktasında değil, adalet noktasında da sorunlar görüyoruz. Biz adaleti de tahsis edeceğiz. Bu ülkede paylaşımda adaleti sağlayacak olan da biziz, yönetimde adaleti sağlayacak da biziz. Bu milletin derdine derman olacak olan da biziz." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Davut Güloğlu: Neden mi Refah partisindeyim…

MKYK üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Sanatçı Davut Güloğlu da yaptığı konuşmada kendisine Yeniden Refah Partisi'ne neden katıldığını sorduklarında şu cevabı verdiğini söyledi: "Şükürler olsun doğru yoldayım. Buradayız çünkü bizim davamızda yanlış yok. Birçok partiden çok sayıda teklif aldım. Ama buradayım çünkü burada hakka ve halka hizmet var. Genel Başkanımıza da şükranlarımızı sunuyorum. Milli Görüş davasına sahip çıktığı ve bu bana da tekrar bu ruhu yaşattığı için…"

Güloğlu önümüzdeki günler bazı sanatçı arkadaşları ile birlikte Genel Başkan Erbakan'ın da katılacağı bir program düzenleyeceklerini de belirtti.

Editör: TE Bilişim