Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Tekirdağ 1. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Davutoğlu, “Kanal İstanbul'da verecekleri inşaat ihalelerinde aynen kimsenin geçmediği köprülere gömülen milyarlar gibi bu milletin milyar dolarları gömülsün ve bu iktidarın kayıt dışı kasasına aksın diye yapacaklar. İnsanda azıcık utanma olur” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

“DALKAVUKLAR 'SEVİNÇ REÇETESİ' TUTUYOR”

Biz sevinirken, abartılı bir organizasyonla Cuma günü bütün televizyonlar Karadeniz’e döndü. Algıya, günü kurtarmaya ve en üzücüsü ekonomimizi batıran bir bakanı kurtarmaya ve onu iktidar partisinin liderliğine hazırlamaya ayarlanmış bir program gerçekleştirildi. Neredeyse Cumhurbaşkanının bir eş başkanı gibi bir Hazine ve Maliye Bakanı var.

Kuzey Kore’de devlet başkanının bulunduğu yerlerde insanların ne kadar kendilerinden geçerek alkışladıklarını sevinçten göz yaşları döktüğünü görmüşsünüzdür. Eğer yeteri kadar sevinmezseniz, sevinirken ve kutlarken kendinizden geçmezseniz hesaba çekilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı’nın dalkavukları da kim ne kadar sevindi çetelesi tutuyor. Sizin başka işiniz yok mu? Bu ülkede ekonomi dibe vururken neredesiniz?

“İNSANDA AZICIK UTANMA OLUR”

İnsanlar açlıktan kıvranırken, çocuğunun yüzüne bakamazken neredesiniz? Hiçbiriniz yoksunuz. Ama iktidar bir şey yapınca hepsi, başta sözüm ona çakma amiral gemisinin çakma kaptanları olmak üzere hepiniz bir alkışlama krizine girmiş durumdasınız.

Kanal İstanbul'u ne için yapacaklar? Daha önce onların sözlerine itimat edip Kanal İstanbul bölgesinden arazi toplayanlar için yapacaklar. Kendilerinin ve yakınlarının topladığı araziler değer kazansın, rant zengini olsunlar diye yapacaklar.

Kanal İstanbul'da verecekleri inşaat ihalelerinde aynen kimsenin geçmediği köprülere gömülen milyarlar gibi bu milletin milyar dolarları gömülsün ve bu iktidarın kayıt dışı kasasına aksın diye yapacaklar. İnsanda azıcık utanma olur."

Editör: TE Bilişim