Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir" sözlerine sert tepki gösteren Davutoğlu "Erdoğan'ın sözlerinden musibetlere kimin sabredeceğini öğrendik: Millet. Milletimizin başındaki en büyük musibet, aile şirketine dönmüş bu iktidar" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir" sözlerine sert tepki gösterdi, "Erdoğan’ın sözlerinden musibetlere kimin sabredeceğini öğrendik: Millet. Peki sabredecek olan millet ise musibet kim? Bu millete bu musibetleri getirenler kim? Milletimizin başındaki en büyük musibet, aile şirketine dönmüş bu iktidardır" dedi.

Partisinin Mersin ve Kars 1. Olağan Kongreleri'nde konuşan Davutoğlu, bir kez daha iktidara yüklendi. Erdoğan'ın sözlerinden ekonomiye kadar pek çok başlıkta açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Erdoğan’ın sözlerinden musibetlere kimin sabredeceğini öğrendik: Millet. Peki sabredecek olan millet ise musibet kim? Bu millete bu musibetleri getirenler kim? Milletimizin başındaki en büyük musibet, aile şirketine dönmüş bu iktidardır.

Sayın Cumhurbaşkanı artık fakirliğin toplumda kabul edildiğinde, ben ülkeyi yönetemiyorum, sizler için musibete dönüştüm itirafında bulunuyor ve 'sabredin' diyor. Millet niye size ve 'eski Türkiye' ortaklarınıza sabretsin?

Türkiye tarihi boyunca böyle bir dönem görmedi. Ülkenin ekonomisi fiilen iflas etmiş ama bu hükümetin gündemine girmiyor. Bunları konuşmazsak sefamızı sürmeye şatafat içinde yaşamaya devam ederiz, millete de 'sabret' deriz diyorlar. Bu nasıl bir arsızlıktır? Bunlar (iktidar) sahada maçı kaybetmiş, skor tabelasını değiştirmeye çalışıyor.

Bu koalisyon iktidarının ekonomik seviye olarak kendine 2007'ye ulaşmayı hedef koyan programı ancak ve ancak Türkiye'yi küçültme programıdır."

ERDOĞAN'DAN 'MÜMİN' TARİFİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'mümin' tarifi siyasette yeni bir tartışma başlamıştı.

Müminin görevinin varlıkta şımarmamak, yoklukta ise sabretmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gerçek mümin, musibetler karşısında, ‘Kahrın da hoş, lütfun da hoş’ diyerek acıyı bal eyleyendir. Kur’an-ı Kerim bizlere ‘Her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylığın’ olduğunu müjdeliyor. Nitekim koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz sıkıntılı dönemde, millet olarak, Rabb’imizin birçok müjdesine mazhar olduk" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim