İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Bahçeli, Sağlık bakanı Koca'ya da destek verdi.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları:

"Şehitlerimiz haklarını helal etsinler, geride bıraktıkları anneleri, babaları müsterih olsunlar. Bu cennet vatanın tarihi ve manevi hakları namusumuza emanettir. Necmettin Yılmaz 23 yaşındaydı, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğretmenlik yapıyordu. Memleketine giderken PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlandı ve yakıldı. Yıllar içinde pek çok öğretmenimizi teröre kurban verdik. Hepsinin de tertemiz hayalleri vardı. Biliyor ve inanıyoruz ki öğretmenlik kutsal bir mesleğin adıdır. Öğretmen demek irfan kapısının anahtarı demektir. Konuşmanın hakkını vermek için sözcükleri anlamalıyız, çare öğretmenlerdir."

"Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitimin mecburi şekilde ertelendiğini bu dönemde, öğretmenlerimizin mücadelelerine devam etmesini takdirle takip ediyoruz. Hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretimin temelleri de bu süreçten etkileniyor."

"Maalesef virüsün bulaşma hızı giderek artmaktadır. Aşıyla ilgili çalışmaların seyri, devlet millet çalışmasının gücü ve etkinliği virüsle mücadelenin hangi yönde gideceğini gösterecektir. Hükümet vehametin idrakindedir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uymak büyük bir sorumluluktur.
Özellikle vaka ve vefat sayılarıyla ilgili korku uyandıranların bize göre niyeti kötüdür. İBB Başkanı İmamoğlu'nın laçka açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur."

"ÇAKICI BENİM DAVA ARKADAŞIMDIR"

"Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, Alaattin Çakıcı şehidimizin oğludur, Alaattin Çakıcı vatan ve millet sevdalısıdır. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz. Çakıcı bebeklere kurşun sıkmadı, karakolları ateşe vermedi, yollara mayın döşemedi. Kılıçdaroğlu eğer mafya görmek istiyorsa birlikte anayasa hazırladığı teröristlere baksın, onların yüz hatlarını dikkatle incelesin."

Editör: TE Bilişim