Uysal, Diyanet ve Kızılay’a dikkat çekerek, bu kurumların siyasallaştırıldığını açıkladı. Son günlerde gündemden düşmeyen Kızılay’ın Ak Parti iktidarı ve zihniyetinin Çürümüşlükte, Yozlaşmada, Ahlaksızlıkta ve Yolsuzlukta zirveye çıktığının altını çizdi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ak Parti zihniyetinin, vatandaşların arkasında namaz kıldığı imamları ve kurbanlarını bağışladığı Kızılay’ın sorgulanmasına sebep olduğunu iddia etti.

Deniz Feneri vurgusu

Uysal, Deniz Feneri Derneğini yolsuzluğunu hatırlatarak, Bosna yardım paralarının kaybolmasının arka planının bilindiğini, sıranın uyuyanların uyanmasında olduğunun zamanın geldiğini açıkladı.

FETÖ’cülerin soruları çaldığını, gelecekleri çalınan gençlerin, Türk Milletine ateş ettirecek noktaya getirdiğini, din ile ilgili kurumların güvenin ortan kalktığını dile getiren Uysal, şimdi Ak Parti zihniyetinin geri kalan kısmı yok ettiğini yazdı.

Yolsuzlukla Dindar nesil yetişmez

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Kızılay’ın Başkentgaz paralarını Ensar Vakfına aktarmasının yolsuzluk ve usulsüzlük olduğunu hatırlattı. Buradan alınan paralarla kurulacak okullarla ve açılacak kurslarla, verilecek burslarla ‘Dindar Nesil’ yetişmeyeceğinin altını çizdi. Hatırlatma olarak da ‘haramla, kem aletle kemâlat olmaz’ dedi.

Editör: TE Bilişim