Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin 1. Balıkesir Olağanüstü Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Genel Başkanı Erbakan, “Bir kardeşin bir kardeşe yapacağı en önemli tavsiye, kul hakkını çiğnememesi konusunda uyarıda bulunmaktır. Biz, eski dostlar, eski Milli Görüşçüler, Erbakan Hoca'nın eski öğrencileri olarak mevcut iktidara, kardeşlik hukuku gereği kul hakkı konusunda hassas olmaları, bu yanlıştan dönmeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Balıkesir'deki kongre salonunda büyük coşkuyla karşılanan Erbakan, konuşmasının başında Balıkesir'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Merhum annesi Hatice Nermin Erbakan'ın da aslen Balıkesirli olduğunu, Kurtuluş Savaşı'nda Emperyalistlere karşı büyük mücadele veren Balıkesirli kahramanları da rahmetle yad ettiklerini ifade etti.

“İKTİDARA DÜŞMANLIK İÇİN DEĞİL YANLIŞTAN DÖNMELERİ İÇİN UYARIDA BULUNUYORUZ”

Erbakan, 'siyaseti intikam almak için yapmadıklarını, milletin derdine derman olsun da kim olursa olsun anlayışında' hareket ettiklerini belirterek, "Eski dost düşman olmaz. Biz iktidara düşmanlık yapmak için değil, bu yanlışlarından dönmeleri için uyarıda bulunuyoruz. Bu kardeşlik hukukun gereğidir. Kul hakkı, tüyü bitmemiş yetimin, mazlumun hakkı, en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında geliyor. Paylaşımda adaletin uygulanması biz Milli Görüşçülerin en tavizsiz olması gereken konudur. Bu uyarıları neden yapıyoruz? Birkaç örnekle açıklayalım:

Bakınız Ankara’da Yüksek Hızlı Tren Garı inşa edildi. Bu tren garını her zamanki 5 imtiyazlı holdingten 3 tanesi ortak olarak inşa etti. Bu tren garını inşa eden imtiyazlılara “2020 yılı için 5 milyon yolcu garantisi” verildi. Neredeyse Ankara’nın toplam nüfusu kadar yolcu garantisi… 2020 yılında bu garı kullanan yolcu sayısı 740 bin… Bu ne demek: '2020 yılında bu gardan geçmeyen 4 milyon 260 bin yolcunun parasını, hem de döviz kuru farkıyla birlikte, millet olarak 3 imtiyazlı holdinge biz ödedik' demek… " şeklinde konuştu.

“KÜTAHYA ZAFER HAVALİMANI OLSA OLSA İMTİYAZLILARIN ZAFERİDİR!”

'Sadece bu değil ‘Kütahya Zafer Havalimanı’ diye bir havaalanı yapıldı. Neyin zaferi bu? Olsa olsa imtiyazlı müteahhitlerin zaferi! ' diyen Erbakan, 2020 yılı için Zafer Havalimanı’nı yapan firmaya verilen “1 milyon 279 bin yolcu garantisine karşın 2020 yılı için bu havaalanını kullanan yolcu sayısının da 7 bin 235 yolcu olduğunu ifade ederek uçmayan 1 milyon 272 bin yolcunun parasını imtiyazlı firmaya 83 milyon vatandaşın ödediğini söyledi.

“2021 YILINDA 'İMTİYAZLILARA' ÖDENECEK GARANTİ PARA 31 MİLYAR TL”

2021 yılı için bu imtiyazlı holdinglere devlet bütçesinden ayrılan garanti paranın 31 milyar TL olduğunu belirten Erbakan, " Yani 83 milyon vatandaş bu holdinglere bu sene kendi cebimizden “31 Milyar TL” para ödeyeceğiz… Bu imtiyazlı holdingler birer matbaa kurup gece gündüz para bassalar herhalde ancak bu kadar para basabilirlerdi! Burada bir diğer hayati konu da bütün bu anlaşmaların döviz cinsinden garantili olarak yapılması. Oysa 2018’de dövizle anlaşma-sözleşme yapmak yasaklanmıştı, konutların, araçların satılacak ürünlerin fiyatlarının döviz cinsinden belirtilmesi yasaklanmıştı. O kurallar vatandaş için, imtiyazlılara gelince akan sular duruyor… Peki döviz üzerinden yapılmasının maliyeti ne? Bu imtiyazlı holdinglere sırf döviz kurundaki artış yüzünden ödediğimiz para tam 18 milyar dolar. Yani 150 milyar TL… Bu para ile zor durumdaki çiftçinin bütün borcu kapatılabilirdi." şeklinde konuştu.

“FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VEREN BU SİSTEMİ KALDIRACAĞIZ”

'Bu değirmene su taşımak için 83 milyon vatandaşın zamlarla ve vergilerle limon gibi adeta suyunun sıkıldığını' ifade eden Erbakan sözlerine şöyle devam etti:

"1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, elektrik fiyatlarında tüm abone grupları için “yüzde 15” oranında artış yapıldı. Böylece dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş şekilde, son 3,5 yılda elektriğe toplamda yüzde 122 oranında zam yapılmış oldu! Doğalgaz da yüzde 100 zamlanmış oldu. Ne manaya geliyor bütün bu anlattıklarımız? İmtiyazlı holdinglere milyar dolarlar aktarmak için, kendi çevresindekilere devletten 5 maaş, 11 maaş, 17 maaş verebilmek için, zamla vergiyle milletin suyunu çıkartmak, MKE’yi, TEİAŞ’ı, tank paleti ne bulursa satmak… Bu değirmene su taşımak için, 83 milyonu sıkıp suyunu çıkartmak… Hayır bu böyle gitmez! Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bu düzeni değiştireceğiz. Fakirden alıp, zengine veren bu sistemi ortadan kaldıracağız…" dedi.

Tek liste halinde girilen kongrede İl Başkanı Fatih İnceboy yeniden seçildi.

Editör: TE Bilişim