İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede Akşener'e, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'da eşlik etti. Ziyarete ilişkin detaylı açıklama yapılmadı.

Fatih Erbakan Efsana lider Necmettin Erbakan ve Meral Akşener'in tokalaştığı bir resim hediye etti.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Basın mensuplarına poz veren iki lider, daha sonra makam odasına geçti.

Ziyarette Fatih Erbakan'a, Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu, Genel Başkan Yardımcıları Sacit Günbey ve Naim Öztürk'ten oluşan heyet eşlik etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. 

Görüşmenin ardından Erbakan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İYİ Parti lideri Akşener'e nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyleyen Erbakan, "Görüşmemizde Türkiye'nin, milletimizin sorunları ile ilgili ve bu sorunlara nasıl çözüm bulunabileceği ile alakalı fikir teatisinde bulunduk. Aynı zamanda Yeniden Refah Partisi'nin kurulduğu günden bugüne, yapmış olduğumuz çalışmalar, teşkilatlanma çalışması ve almış olduğu mesafe ile ilgili kendisine bilgi verdik. Bu kapsamda bir ziyaret oldu" dedi.

'Ülkenin temel meselelerini ve çözüm önerilerimizi konuştuk'

Olumlu bir havada geçen ziyaret sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erbakan şunları söyledi:

"Tabii Sayın Akşener, 54. Refahyol Hükümeti’nin İçişleri Bakanı olması hasebiyle ve ‘28 Şubat Postmodern Darbesi’ne karşı göstermiş olduğu kararlı duruşu nedeniyle, Milli Görüş Camiamızın takdirini kazanmış, kıymet verdiğimiz bir siyasetçidir. Bu görüşmede ülkemizin temel meseleleri ve çözümleri hakkında fikir teatisinde bulunduk. Muhtemel bir erken seçim ve seçim kanununda yapılması muhtemel değişiklikler konusunda değerlendirmeler yaptık. Kendisine ayrıca partimizin, kuruluşundan bu yana kısa zamanda almış olduğu büyük mesafe konusunda bilgilendirme yaptık."

'Siyasette keskin ve kutuplaştırıcı dil ülkemize zarar veriyor'

Siyasette kullanılan keskin ve kutuplaştırıcı dilin, ülkemiz ve milletimize vermiş olduğu zararları da konuştuklarını ifade eden Erbakan, "Siyasette nezaket dilinin hakim olması için karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bu vesile ile Genel Başkanımızı ve heyetimizi misafir eden İyi Parti Heyetine ve sayın Akşener’e Partimiz adına Teşekkür ederiz, bu ziyaretin Milletimiz için hayırlı sonuçlara vesile olmasını dileriz." ifadelerini kullandı.

'DİYALOG HALİNDE OLMAYI İSTERİZ'

Bir soru üzerine, daha önce çeşitli siyasi parti liderleri ile bir araya geldiklerini belirten Erbakan, "Önümüzdeki hafta yine bazı siyasi partiler ile genel merkezimizde görüşmeler gerçekleştireceğiz. Elbette ki, bütün siyasi partiler ile diyalog halinde olmayı isteriz. Ülkenin, milletimizin, insanlarımızın derdine derman olma yolunda, bu sorumların çözülmesi yolunda hepsi ile görüşmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim