Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

AKP teşkilatlarına seslenen Erdoğan, “Harekete geçin. Erken kalkan yol alır. Sahayı güçlü bir şekilde tutmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bu sözler ise erken seçim mesajı olarak yorumlandı.

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"HEDEFİMİZ HAZİRAN 2023"

"Biz Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı bir şekilde çıktık. Cumhur İttifakı olarak hedef 2023 Haziran. Ülkemiz yeni bir dönemin adımlarını atacaktır. Bunların tek taahhütleri yapılanı yıkmak, başlananı durdurmak, temelin üzerine kapatmak, var olanı satmak olan bir zihniyetin ülkenin ve milletin hangi sorununa çözüm üreteceğinin muhasebesini yapmalıyız. Kimi belediyelerin bizim başlattığımız projeleri sahiplenme gayretlerine karşı dikkatli olmalıyız. Siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür. Bu tür girişimlere karşı da iyi bir bilgilendirme çalışması yürütmeliyiz. Önümüzdeki seçimlerde ve sonrasındaki dönemimizde yine kendimizle yarışacağız.

Biz, kimin ne dediğine, ne yaptığına hangi senaryonun figüranlığına soyunduğuna bakmayacağız. Biz kendi işimize bakacağız. Ülkemize, 81 ilimize ayrı ayrı neler yapacağımıza, hangi yeni hizmetleri kazandıracağımıza bakacağız. Milletimizin ne sıkıntısı varsa, talebi neyse yerine getirmenin yolunu arayacağız. Biz, derdi millet olan, derdi insan olan, derdi ülke olan, derdi hizmet eseri ve yatırım olan, derdi Türkiye'Nin güçlenmesi, büyümesi, kalkınması olan bir ittifakız. 2023'te Cumhur İttifakı olarak halkımızın önüne bu anlayışla çıkacak ve ülkeyi yönetme sorumluluğu üstleneceğiz. Türkiye'nin eşiğinde olduğu bölgesel ve küresel liderlik düzeyine mutlaka çıkaracağız."

Editör: TE Bilişim