İzmir'de otoyol açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'dan bazı bilgiler verdi. Ancak tamda o esnada Erdoğan'ın 'Libya'da birkaç şehidimiz var demesi' sosyal medyada büyük tepkileri de beraberinde getirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmasında Libya'da birkaç şehidin olduğunu gelişigüzel söylemesi ile büyük tepkilere neden oldu.

Birkaç Şehidimiz Var

Erdoğan, Libya'nın başbakanı ile masaya oturarak resmi imzaları attıklarını ve darbeci Hafter'e karşı kahraman askerlerimiz ile birlikte yüreklerinin de orada olduğunu söyledi. Birkaç tane şehidimiz var diyerek tepkileri de beraberinde getiren Erdoğan, lejyonerlerinde etkisiz hale getirildiğini belirterek bu şekilde lanse etmesi herkes tarafından büyük bir etki yarattı.

Erdoğan ilk defa Suriye Ordusu'ndan bu denli net bir şekilde bahsederken Libya'daki şehitler ile ilgili de net bir bilgisinin olmaması herkesi şaşırttı. Erdoğan ayrıca bu askerlerin kimliklerini de açıklamadı. Son gelen bilgiler doğrusunda 3 üst düzey Türk yetkilisi ve Suriyeli bir çevirmenin saldırıda hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Editör: TE Bilişim