Eski Meclis Başkanı, AKP’li Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'li eski siyasetçilerle bir araya geleceği iddiasını doğruladı.

Arınç; kendisine de davet geldiğini belirterek “Kısmet olursa gideceğim" dedi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi önceki günkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kendi arkadaşlarımıza sahip çıkmamız lazım, vefa toplantılarına başlayacağım” dediği ve harekete geçtiğini iddia etti.

AKP’Lİ BÜLENT ARINÇ DOĞRULADI

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç söz konusu iddiayı doğruladı.

Odatv’ye konuşan Arınç, kendisine davet geldiğini kaydederek "Evet davet geldi... Genel sekreterimiz aradı pazartesi günü 18.30'da davet etti. Kısmet olursa gideceğim" dedi.

“ONLAR BİZİM KENDİ İÇ DÜNYAMIZDAKİ İŞLER”

Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etme süreciyle ilgili olarak "O çok oldu ondan sonra da görüştük. O işler ayrı böyle bir davet olunca gitmemek olmaz" ifadelerini kullandı.

Partisine yönelik zaman zaman eleştirileri ile konuşulan Bülent Arınç eleştirileri olup olmadığına dair soruya ise"Olursa olur olmazsa olmaz. Bunlar bizim kendi iç dünyamızdaki işler. Biz değişmeyeceğimize göre.... Yeri zamanı geldiğinde her şeyi konuşuruz ama usulüne göre. Önemli olan pazartesi davet var inşallah gideceğiz" diye yanıt verdi.

ÇÖMEZ: GELSE DE KATILMAM

Davetten eski vekil arkadaşları aracılığıyla haberdar olduğunu kaydeden bir dönem Recep Tayyip Erdoğan'ın da doktorluğunu yapan AKP eski Milletvekili Turhan Çömez de Odatv'ye yaptığı açıklamada kendisine ise davet gelmediğini kaydetti.

Teklif gelse de davete katılmayacağını belirten Turhan Çömez "Ben katılmam, AKP ile işim yok" dedi.

Editör: TE Bilişim