AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kapanan dükkan yok" cümlesini hatırlatarak CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar kapanan dükkan sayısını açıkladı.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar esnaf ziyaretinin ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yanıtlaması için bir soru önergesi yollamıştı.

Sancar, önergede Türkiye genelinde ve Denizli'de 2020 yılı içinde kapanan şirket ve esnaf sayılarının açıklanmasını istedi.

BAKANLIK CEVAP VERDİ

Bakanlık önergeyi yanıtladı. Bakanlıktan verilen cevaba göre, Türkiye'de geçtiğimiz yıl 99 bin 588 esnafın kepenk kapattığı belirtildi. Kapanan şirket ve işletme sayısı da toplam 40 bin 735 olarak açıklandı.
Denizli'de ise bin 537 esnafın kepenk kapattığı 537 şirketin de faaliyetlerine son verdiği kaydedildi.

"ERDOĞAN KAPANAN DÜKKAN YOK DEMİŞTİ!"

CHP'Lİ Sancar SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Türkiye genelinde 2020’de 99 bin 588 esnaf kepenk kapatmış, ayrıca 40 bin 735 şirket de kapanmış. Denizli ilinde ise 1537 esnaf kepenk kapatırken, 537 şirket kapanmış.

* Hatırlayacağınız üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı dostlar geldi, ‘dükkânlar kapanıyor' dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok” şeklinde bir açıklama yapmıştı, evet, rakamlar ortada.

* Esnafın hali perişan, aylardır insanların evine ekmek götürdüğü ekmek tekneleri kapalı. Garsonundan aşçısına bütün çalışanlar mağdur durumda.

* Ülkede yasak olmayan tek şey ise AKP kongreleri. İki kişi bir köftecide karşılıklı yemek yiyemiyor ama binlerce kişinin doldurduğu salonlarda kongre yapıyorlar. Yazıklar olsun!

Editör: TE Bilişim