Habererk / Haber Merkezi

Gazeteci Hakan Aygün, Youtube kanalından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanıyla ilgili önemli iddialarda bulundu.

Aygün iddiasında, "Hep ağızlarında sakın gibi çiğnedikleri 2023 hedefleri vardı ya. Hani Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümünde Atatürk Cumhuriyetini halletmiş olacağız manasına gelen... 2023'ün sürprizi farklı olacak, Erdoğan gidecek!" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Aygün'ün konuşmasının tamamı şu şekilde:

Müjdeyi veriyorum. Erdoğan parti genel başkanlığını ve Cumhurbaşkanlığını bırakmayı düşünmeye başladı. Sadece vedasının şeklini şekillendirmeye çalışıyor. Hem yoruldu hem de tünelin sonundaki ışığı göremiyor iç dünyasında gönderilmeden prestijli bir vedayla ben gideyim diye düşünüyor bile olabilir. Ama şundan eminim yolun sonuna geldiğini net bir şekilde gördü.

Kaseti başa saralım. Anayasaya göre iki kere Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan bir daha aday olamıyor. Tekrar seçilmek için takiye yapabilir. O da şu, erken seçime gidelim deyip iki görev süremin de daha tamamlamadım bu yüzden yeniden seçilme hakkım var diyebilir. Ama Anayasa Mahkemesi bir anda gol atabilir. Son aylarda Anayasa Mahkemesi ile dalaşılmasının en önemli de bu zaten. Güvenemiyor. Böyle bir durumda Anayasa Mahkemesi, Erdoğan görevden düşürülmediği halde kendi seçim istedi bu durumda artık adaylık hakkı kalmadı diyebilir. Olmaz olmaz demeyin burası Türkiye hava da hukuk da her an değişebilir. Zaten muhalefet neden erken seçim istiyor biliyor musunuz? Erdoğan erken seçime gidemez diye. Seçim istesin ortada kabak gibi kalsın diye.

Erdoğan niye erken seçim olmayacak diyor. O da bu yüzden hem seçilmeme hem de aday olamama tehlikesi var biliyor. Şimdi sıkı durun herkes Bahçeli her an Erdoğan ipini çekebilir diye bekliyor. Yok öyle bir şey Bahçeli garantici. Erdoğan'ın yeniden seçilmesini istemiyor bu yüzden ne olur ne olmaz diye erken seçim olmayacak diyor dedik ya garantici bir daha seçilme hakkı yok sürede olsun bu işi 2023'te bitsin istiyor. Bakmayın ayar verdi kontrole aldı Erdoğan Kürtlerden uzaklaştırdı artık Bahçeli’nin derdi de Erdoğan'dan kurtulmak. Tekrarlıyorum bu yüzden işi şansa bırakmak istemiyor. Bahçeli’nin taktiği artık değişti. Ecevit’i erken seçimle düşürmüştü, Erdoğan’ı ise, erken seçim istemeyerek düşürecek.

Peki Erdoğan ne düşünüyor? Bir kere Bahçeli'nin ne yapmaya çalıştığının farkında.

Ama tüm yollar "MEDYEDEV" Binali Yıldırım'a çıkıyor. AKP içindeki Aksaçlıların başlattığı isyan da bu yüzden. Arınç, ipleri kopardı Cemil Çiçek de ipleri koparmaya hazırlanıyor. AKP'deki iç çekişmelerini hepsinin nedeni "MEDYEDEV" kim olacak kavgasıdır. Herkes kafada Erdoğan'ı gönderdi, sessizce sonrasında çalışıyor.

Hep ağızlarında sakın gibi çiğnedikleri 2023 hedefleri vardı ya. Hani Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümünde Atatürk Cumhuriyetini halletmiş olacağız manasına gelen...

2023'ün sürprizi farklı olacak, Erdoğan gidecek!

Editör: TE Bilişim