Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Dargeçit ilçesinde Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılış Töreni'ne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Erdoğan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“KÜRT KARDEŞLERİMİ İHMAL EDEMEZDİK, ETMEDİK”

“Burada benim Kürt kardeşlerim var. Bu Kürt kardeşlerimi biz ihmal edemezdik, etmedik ve onlara da bu eserleri kazandırdık. Bölgedeki yolları da daha yüksek standartlı bir şekilde yeniden yaptık. Yeniden yerleşim, tarihi ve kültürel varlıkların korunması, baraj inşaatı, yol inşaatları ve diğer harcamalarıyla birlikte projenin maliyeti toplamda 20 milyar lirayı bulmuştur. Burada toplanan suları, yakında inşa edeceğimiz Cizre Barajı’na bırakarak hem enerji üretecek hem de 1 milyon dekar araziyi sulayabileceğiz.

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali geçen yılın 19 Mayıs’ından bugüne kadar yaklaşık 4 milyar kilovat saat enerji üretimi gerçekleştirerek ekonomimize 2,6 milyar lira katkı sağladı. Bir kez daha bu muhteşem, görkemli tesisin bölgemize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz AK Parti’yiz. Biz; Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Gürcü’süyle bu ülkede yaşayan vatandaşlarımıza ayrım yapmadan sizleri Allah için seviyoruz. Sizden ricam şu: 2023’ün 14 Haziran’ına bir olarak, beraber olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak girecek ve inşallah bu bölgelerden büyük bir yekûnla zaferle çıkacağız.”

Editör: TE Bilişim