Silivri'deki Gezi Parkı davası öncesinde kararın bugün resmen açıklanması beklenirken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP'den istifa ettikten sonra son olarak Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak gurur duyduğunu söylemesi gündeme damgasını vurdu.

Silivri'de devam eden Gezi Parkı davasında mahkemenin artık karar vermesi beklenirken AKP'den istifa eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı olayları konusunda açıklamalarda bulundu.

Müebbet Hapis Cezası

Gül, Gezi Parkı olaylarında asla sessiz kalmadığını söyleyerek gurur duyduğunu çünkü ülkede yaşanan problemlerin mahiyetini değiştirmeyeceğinden söz etti. Eski zamanlarda insanların haklarını aramak için sokağa çıktığını ifade eden Gül, yolsuzluğun önüne bu şekilde geçildiğini dile getirdi. Demokrasinin sadece seçimden ibaret olmadığını belirten Gül, şu anda uygulanan tatsız politikanın kimseyi memnun etmediğinden bahsetti.

Gezi Parkı eylemleri soruşturmasında aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu sanıklar hakkında kararın bugün resmen açıklanması bekleniyor. Davada Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapıcı'nın müebbet hapis cezası alması beklenmekte

Editör: TE Bilişim