Yeniçağ’dan Berkay Berkay Bigeç - Halil Yatar’ın haberine göre, Esnafın sorunlarını dinleyerek gündeme getiren İYİ Parti lideri Akşener’e Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi. Şehrin girişinde il teşkilatı tarafından çiçeklerle karşılanan Akşener’e İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçu eşlik ediyor.

Akşener ilçe gezilerine Tavşanlı’dan başladı. Ardından Emet ve Hisarcık ilçelerini edecek Akşener sonrasında Kütahya il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor."

BOŞ EVE 100 LİRA ELEKTRİK FATURASI ÖDÜYORUM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilk olarak Tavşanlı’da bir çiçekçi dükkanını ziyaret etti. Esnafın anlattıkları ekonominin ne durumda olduğunu gözler önüne serdi. İşlerinin pandemi öncesinde de durgun olduğunu şimdi iyice bittiğini söyleyen esnaf şöyle konuştu; "Elektrik faturalarının önünü alamıyoruz. Geçen ay 200 lira gelen elektrik faturası bu ay yüzde 5 indirimli 400 lira geldi. Aynı miktarda elektrik kullanıyorum ama fatura yüzde yüz zamlı geldi. Pandemi döneminde gelen zamlar çok belimizi büktü. Kurların artışından dolayı aynı malı çok daha fazlaya alıyoruz. Çiçekleri bazen satamıyoruz, ölenler oluyor. Satamadığımız ürünleri çöpe atıyoruz. Kirayı faturaları ödüyoruz fakat bize hiçbir şey kalmıyor. Esnaf olarak tek istediğimiz zamların gelmemesiydi. Açıklanan paketlerin hiçbirinden faydalanamadık. Kredi çekmek için binbir türlü gereksinimleri karşılamak lazım. Borcum olmasa zaten kredi çekmem. Boş eve 100 lira elektrik faturası ödüyorum. Tüm gün zaten burada çalışıyorum. "Akşener ise "Söylediklerinizin hepsini teker teker not aldırıyorum. Çıktığım televizyonlarda, gazetelerde Meclis açılınca oradaki konuşmalarımda hepsini dile getireceğim” ifadelerini kullandı. Bir kahveci ise Akşener’e "Sizden başka bize kimse sahip çıkmıyor. Çok zor şartlar altında çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Kredi çektim ama ödemesi geldi nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim