Yeniçağ'ın haberine göre; Hafta sonu istifa etmek isteyen Bilim Kurulu üyelerini ikna eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Soylu’nun göreve devam etmesinin ardından istifasının cebinde olduğu belirtildi.

Küresel salgın halini alan korona, Türkiye’yi de etkisi altına almasının yanında siyasi krize de neden oldu. Geride bıraktığımız hafta sonu için uygulanan sokağa çıkma yasağının Cuma gecesi ilan edilmesinin yarattığı izdihamla tepkilerin odağındaki isim haline gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya istifa kararından geri adım attırılması, kabinede yeni bir krizi tetikledi.

İSTİFASI CEBİNDE

Hafta sonu istifa etmek isteyen Bilim Kurulu üyelerini ikna ettiği öğrenilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gerilim yaşadığı Soylu’nun istifasının kabul edilmemesine tepki gösterdiği ve istifasının cebinde olduğu öne sürüldü.

Koca’nın arasındaki soğukluğun halen sürdüğü Soylu’nun istifanın reddedilmesini, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun korona salgınına karşı verdiği mücadelenin gözardı edilmesi olarak yorumladığı belirtildi. Koca’nın kesin kararını ise birkaç içinde netleştireceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim