Genel Başkan Uysal, beraberinde yer alan Başkanlık Divanı ve GİK üyelerinden oluşan heyetle birlikte gerçekleştirdiği ziyaretin ardından açıklama yaparak şunları ifade etti:

“Sayın Mansur Yavaş’ı, seçilen tüm büyükşehir belediye meclisini tebrik için buradayız”

“Bir mübarek ayda bir Cuma günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ı, seçilen tüm büyükşehir belediye meclisini tebrik için buradayız.

25 yıllık bir iktidarın arkasından bir değişim oldu. Deyim yerindeyse Sayın Başkanın tabiriyle hak yerini buldu.

Sayın Başkan burada çok kısa zaman içerisinde çok küçük fakat manası büyük dokunuşlarda bulundu. Kamu kaynaklarının şeffaf bir şekilde yeniden milletimize döndürülmesi çabaları var. Sadece oyunu aldığı kitlelerin değil, alamadığı kitlelerin de rızasını gözetecek bir üslupla başkentimizin yönetilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Sayın Başkanın verdiği vaatlerin kısa sürede kendisinin dışındaki siyasi partiler tarafından teklif edilir hale geliyor olması da buradaki güzel üslubun bir göstergesi. Biz de bundan büyük memnuniyet duyuyoruz.

“Önceki dönemde mülkiyet hissiyle hukuk dışı uygulamalar yapıldığına şahit olmuştuk”

Bu zamana kadar maalesef Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar görev yapmış olmanın verdiği mülkiyet hissiyle beraber birtakım hukuk dışı uygulamalara da şahit olmuştuk. Zaman zaman Demokrat Parti olarak bizler de bunlara muhatap olduk, bu acıları yaşadık.

Bugün Sayın Mansur Yavaş’a aday olduğu siyasi parti dışında da siyasal aidiyeti aşan şekilde Ankaralımızın farklı siyasi kimliklerinin de kendisine karşı bir güveni, kendisine karşı büyük bir beklentisi olduğunu görüyoruz.

Burada elbette bu beklentiyi karşılayabilmek adına da insan kaynağı noktasında sadakatten daha ziyade liyakati merkeze alan bir anlayışla önümüzdeki süreçte hizmet vereceklerini ümit ediyorum.

Başşehrimiz Ankara’nın tarihi kimliği ve başkent hüviyetiyle beraber, taşrasıyla merkeziyle değişen kapsam dahilinde köyüne kasabasına kadar her noktasına hizmet bekleniyor.

“Çok ciddi siyasi manası olan bu iktidar değişiminin Ankara’mıza hayırlı olmasını dilerim”

İnşallah bu hayırlı başlangıçla beraber beraberinde çok ciddi siyasi manası olan bu iktidar değişiminin Ankara’mıza hayırlı olmasını, Ankara’mıza güzel hizmetlere vesile olsun temenni ediyorum.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise “Sayın Genel Başkanın hakkımızdaki güvenine ve Ankaralıların güvenine layık olmaya çalışacağım. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim