İçişleri Bakanlığı CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı yolsuzluk iddiaları adı altında görevinden alırken iktidara yakınlığı ile bilinen MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın FETÖ'den 2 yıl hapis cezası almasına rağmen hale görevde tutması bir kez daha dikkatlerden kaçmadı. Süleyman Soylu bu konuda sessizliğini koruyarak amacının ne olduğunu bir kez daha gösterdi.

İktidar partisinin çifte standardı bir kez daha belgelendi. 27 Şubat tarihinde Yalova Belediye Başkanı Salman’ı görevinden alan İçişleri Bakanlığı, FETÖ'den hapis cezası alan MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay için kılını dahi kıpırdatmadı. Henüz hakkında dava dahi açılmayan ve mahkeme kararı bulunmayan Salman'ı görevinden alan Soylu'nun Çay hususunda sessiz kalması gözlerden kaçmadı.

Mustafa Çay Halen Görevinin Başında

FETÖ üyesi olmak suçundan CHP’li Urla Belediye Başkanı’nı da görevinden alan İçişleri Bakanlığı, MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ı bırakın görevinden alma durumunu korumasını bile elinden almadı.

Mustafa Çay, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Ağustos ayının 2016 senesinde tutuklandı. Mustafa Çay’ın makam odasında Fethullah Gülen’in kitapları baskın yapan polis ekipleri tarafından ele geçirildi. Çay daha sonrasında 2017 yılının Nisan ayında tahliye oldu. Savcı daha sonrasında bu karara itiraz ederek Çay’a FETÖ terör örgütüne yardım suçundan 2 yıl hapis cezası daha verdi. Ancak Mustafa Çay, buna rağmen 31 Mart yerel seçimlerinde MHP tarafından Pozantı’da yeniden aday gösterilerek yeniden seçildi. Çay'ın halen görevine devam etmesi sosyal medyada geniş yankı buldu.

Editör: TE Bilişim