Merkez sağdaki boşluk siyasilerin hedefi haline geldi. İYİ Parti’de bu amaçla kurulmuş, ama pekte başarılı olamamıştı.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara'da kaynamaya başlayan siyaset kulislerini Bizim TV'ye değerlendirdi.

Kulat, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de yeğeni olan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin yeni bir siyasi parti kurmak için kolları sıvadığını anlattı.

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, CHP'nin içerisinden yeni bir parti çıkacağını ifade ederek, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin harekete geçtiğini iddia etti. Bizim Tv'den yapılan açıklamada, ''Kesici de haberi Bizim TV’ye doğruladı'' denildi.

Kulat, yaptığı açıklamada "Ankara'da belki farklı gerekçeler ve farklı bir altyapı var ki siyasi parti kurma ihtiyacı doğdu. Pek çok kişi bu konuda adım atıyorlar. Bunlardan biliyorsunuz Gelecek Partisi kuruldu, DEVA Partisi kuruldu. Öztürk Yılmaz parti kuruyor. Hüseyin Güler gibi eskiden CHP'de siyaset yapmış birilerinin bir çalışması var. Rıfat Serdaroğlu'nun ''Çoban Ateşi'' olarak ifade edilen parti çalışması var. Daha başka da var bu noktada Yargıtay'da da 80'in üzerinde parti var şu anda" dedi. Kulat, kendisinin kastettiği ismin ise halihazırda CHP İstanbul Milletvekili olan İlhan Kesici olduğunu belirterek "İlhan Kesici'nin parti kuracağı ya da kurulu partilerden şartlarını yerine getirmiş olanlardan birinin başına geçeceği yönünde Ankara'da yoğun bir değerlendirme yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve CHP Milletvekili İlhan Kesici’ye yakınlığı ile bilinen Davut Çakmak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İlhan Kesici'nin yeni bir parti kuracağını söyledi .

Demokrat Parti Eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Davut Çakmak paylaşımında şu ifadeleri kullandı “Bir nefes kadar yakın. Merkez sağ, siyasetin mektebi, Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in talebeleri, ana akım merkez sağda hummalı bir çalışma içerisinde.

İlhan Kesici’nin genel başkanlığında, merkez sağda toplanma kararı alındı. Türkiye genelinde taban çalışması hızla devam ediyor. Karargah : Barbaros Güniz Sokak. No:31 Çankaya / Ankara

Dedim ya, bir nefes kadar yakın”

İlhan Kesici doğruladı

Bizim TV'nin sorularını yanıtlayan İlhan Kesici de bu iddiayı doğrulayarak 'Türkiye'nin yeni bir merkez sağ partiye ihtiyacı var. Demirel, Özal ve Ecevit tarzı bir parti gerekiyor. Bu yapısıyla CHP de dahil mevcut partilerin hiç biri AKP'ye alternatif olamıyor' dedi.

Editör: TE Bilişim