Millet İttifakı’nı cumhurbaşkanı adayı üzerinden karıştırma stratejisinde yeni bir gelişme yaşandı.

AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen Abdülkadir Selvi, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun aklındaki cumhurbaşkanı adayının Özgür Demirtaş olduğunu iddia etti.

Saray’ın duyulmasını istediği konuları köşesine taşıması ile bilinen ve her olayda iktidarı aklama çabasını köşesinde canhıraş sergileyen Abdülkadir Selvi’den yeni bir bomba geldi.

Selvi, Hürriyet’teki bugünkü yazısında Millet İttifakı’nda cumhurbaşkanı adayı üzerinden kavga çıkarma stratejisine yeni bir boyut kazandırdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklındaki cumhurbaşkanı adayının ünlü ekonomist Özgür Demirtaş olduğunu iddia eden Selvi şu ifadeleri kullandı;

“Bir süredir siyasi kulislerde Özgür Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşulmaya başlandı. Hatta Özgür Hoca’nın görüştüğü bazı isimlere Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğuna dair bir izlenim verdiği söyleniyor. Kılıçdaroğlu kendisi aday değil mi? Ayrıca Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş dururken Özgür Demirtaş’ın adaylığı nereden çıktı diyebilirsiniz.”

Selvi, Özgür Demirtaş ile konu hakkında yaptığı görüşmeyi de köşesine taşıdı.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde;

"Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’ı tanıyorsunuz. Geleceği parlak olan genç bir profesör. Ekonomiyi halkın anlayacağı dilden konuşuyor. Sosyal medyayı da çok etkin bir şekilde kullanıyor. Ekonomi benim alanım değil, o nedenle Özgür Demirtaş’ın alanına girmedim. Bu kez o benim alanıma girdi. Bir süredir siyasi kulislerde Özgür Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşulmaya başlandı. Hatta Özgür Hoca’nın görüştüğü bazı isimlere Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğuna dair bir izlenim verdiği söyleniyor. Kılıçdaroğlu kendisi aday değil mi? Ayrıca Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş dururken Özgür Demirtaş’ın adaylığı nereden çıktı diyebilirsiniz.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ NE YANIT VERDİ

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı daha şanslı görenlerdenim ama yine de Özgür Hoca’yı aradım. “Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz konuşuluyor” dedim. Şaşırmadı. Ama konuşmadı da. “Ailede bir prensip kararı aldık. Siyaseten hiçbir şey söylemeyeceğiz” dedi. Kararına saygı duydum. Ama kulislerde Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adayı olarak Meral Akşener’le görüştüğünün konuşulduğunu söyledim. Aynı prensibini hatırlatmakla yetindi.

Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerini dikkatle izlediğim Özgür Demirtaş’la ilgili cumhurbaşkanı adaylığı iddialarını paylaşmak istedim."

Editör: TE Bilişim