Ragıp Duran, Barbaros Şansal, Ahmet Nesin, Mustafa Altıoklar, Ferhat Tunç, Hayko Bağdat gibi gazeteci ve sanatçıların çağrısıyla düzenlenen konferansa Can Dündar, Prof. Ahmet İnsel, Prof. Eser Karakaş ve Turgut Öker’in yanı sıra, Türkiye’den gelen CHP milletvekili Ali Şeker, HDP Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar ve Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam birer konuşma yaptı. Konferansa İYİ Parti Berlin Temsilcisi Mahican Balcı da katıldı.
Konferansa resmi olarak davet edilmemesine rağmen, ikinci gün dahil olan İYİ Parti Berlin Temsilcisi Mahican Balcı toplantının ev sahipleri tarafından ilgiyle karşılandı. 

Balcı, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, kendisinin ve partisinin bir dikta rejimine karşı olduğunu vurguladı. "Daha demokratik, daha özgür ama herkesin karnının doyduğu, eğitim hakkının olduğu, sağlık hakkının olduğu, cebindeki pasaportuyla saygı duyulan bir ülke hayali kuruyoruz" diyen Balcı, bu konularda diğer muhaliflerle birlikte hareket edilebileceğini belirtti.

"Darbe girişimi" iddialarına yanıt

Türkiye'de bazı medya organlarında Berlin'deki konferansla ilgili yapılan haberlerde, "darbe girişimi", "FETÖ ve PKK'dan yargılananları buluşturdu" gibi ifadelerin kullanılması katılımcılar tarafından eleştirildi. Etkinliğin organizasyonunda görev yapan gazeteci Hayko Bağdat, "Bunlar iktidar cephesinin saldırgan, yalancı, etik dışı, ahlaksız yorumları. Biz burada Türkiye’nin, ülkesinde yaşayamayan, ülke sevdalıları olarak ülkemizin sorunlarını konuşmak ve buradan oraya bir selam göndermek, buradan oraya varlığımızı hatırlatmak ve bir yaraya merhem olmak için toplandık" dedi.
Konferansın bir başka katılımcısı, HDP eski milletvekillerinden Hasip Kaplan da, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin, iktidar partisi AKP’nin eski ortağı olan Gülen Cemaati tarafından yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu:
"Böyle açık salonlarda, açık televizyonların önünde, bütün kamuoyu önünde demokratik bir talep ve söylem içinde olan insanları darbecilikle suçlamak ancak mankafa olmakla eş değerdir."

İYİ PARTİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BAŞKANI AHMET KAMİL EROZAN'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan, "Berlin'de düzenlendiğini öğrendiğimiz 'Demokratik Türkiye İçin Toplumsal Sözleşme' konferansına İYİ Parti katılmamıştır.
Erozan, yazılı açıklamasında, Almanya'da geçen hafta sonu Demokratik Türkiye İçin Toplumsal Sözleşme Konferansı düzenlendiği hatırlattı. "Berlin'de düzenlendiğini öğrendiğimiz 'Demokratik Türkiye İçin Toplumsal Sözleşme' başlıklı konferansa İYİ Parti katılmamıştır' ifadesini kullanan Erozan, şunları kaydetti:

"Toplantıya 'arkadaş daveti' ile katıldığını beyan eden Mahican Balcı adlı vatandaşımızın, medyada 'İYİ Parti Berlin Temsilcisi' olarak lanse edildiğini görmekteyiz. Kendisinin partimizle kurumsal bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bunun yanında toplantıya daveti ve toplantı sırasında yer gösteriminin ardından yapılan fotoğraf çekimini de söz konusu toplantı ile partimizi ilişkilendirme gayreti olarak değerlendiriyoruz."
Erozan, "Türkiyelilik" vurgusu yapılan toplantının konusu ve sonuç bildirgesinin, İYİ Parti'nin ilkelerine aykırı olduğunu vurgulayarak, "İYİ Parti 'Türkiyelilik' kavramını reddeder. Partimizin bu noktadaki tavrı açık ve nettir. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve aziz Türk milletidir. Aziz milletimizin bilgisine saygıyla sunarız."
değerlendirmesinde bulundu.

EROZAN PAYLAŞIMINI SİLDİ

İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan, Mahican Balcı'nın medyada "İYİ Parti Berlin Temsilcisi' olarak lanse edildiğini görmekteyiz. Kendisinin partimizle kurumsal bir ilişkisi bulunmamaktadır." dedi.

Ama 30 Nisan 2019'da yaptığı paylaşımda "İYİ Toplum Gönüllüleri'nin ilk kurumsal eşgüdüm toplantısını bu hafta sonu Berlin'de gerçekleştirdik... Dayanışma içinde yurt dışında da büyümeye devam ediyoruz..." dedi ve bir kaç fotoğraf paylaştı. Bu fotoğraflarda Mahican Balcı gözlerden kaçmazken, paylaşımı silen Erozan kendini yalanlamış oldu.

Öte yandan 17 Mayıs 2019 tarihli irtibat görevlileri listesinde İYİ Parti Berlin Temsilcisi olarak Mahican Balcı'yı gösteriliyordu.

Ayrıca Avrupa İYİ Parti sosyal medya hesabından ve Ahmet Kamil Erozan sosyal medya hesabından Mahican Balcı adı verilerek "Berlin için İrtibat görevlisi arkadaşımız Mahican Balcı ve Yadigar Saçlı'nın iletişim bilgileri aşağıdadır" denildi.


ŞİMDİ SORALIM

Erozan efendi Ülkücüleri mahkemeye verirken başına bunların geleceğini hiç düşünmedin mi?

İyi Parti Yurt dışından sorumlu Ayfer Yılmaz ve Aydın Sezgin'den sonra Ağustos ayında göreve getirilen Ahmet Kâmil Erozan, Avrupa’da seçim çalışmaları ve İyi Toplum Gönüllülerini oluşturmak isterken Ülkücüleri birbirine düşürmüştü. 

Başta Belçika, Fransa ve Almanya’nın çeşitli eyaletlerindeki Ülkücüler Erozan’a isyan bayrağını açmıştı.

Erozan Ülkücülere Almanya Langefeld toplantısında ümitler verdi, herkesle görüştükten sonra Ankara’ya dönünce Ülkücülere vermiş olduğu sözün tam aksini yapmaya başladı. 

OKTAY EKŞİ 29 TEMMUZ'DA HDP İLE GÖRÜŞMELERİ YAZMIŞTI

Gazeteci Oktay Ekşi, "İhtiyacımız olan sözüne güvenilir bir hükümet" başlıklı yazısında köşe yazısında “Federasyon Anayasası” hazırlandığı ve bunu HDP ve İYİ Parti'nin gizlice yaptığı Adem Taşkaya'ya dayandırarark yazdı.

Oktay Ekşi'nin yazısının ilgili kısmı şu şekilde "İyi Parti’nin eski Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya CHP, HDP ve İyi Parti’nin yeni anayasa için gizli bir çalışma içinde olduklarını yazdı. Taşkaya CHP’yi İbrahim Özden Kaboğlu’nun; HDP’yi Mithat Sancar; İyi Parti’yi de Bursa milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ın temsil ettiğini iddia etti. Terörle arasındaki mesafe herkes tarafından bilinen bir partiyle yapılacak Anayasa’dan ne beklemeliyiz?
CHP’nin HDP ve İyi Parti ile “gizli” bir Anayasa çalışması içinde olduğunu ben bugünkü (dünkü) Yeni Şafak gazetesindeki haberden öğrenmiştim. Sizin sorunuzdan anlıyorum ki o bilgi, İyi Parti’li Adem Taşkaya’nın bir yazısından kaynaklanıyormuş.
İbrahim Kaboğlu’nu aradım ama telefonuma yanıt alamadım.
Yeni Şafak’taki haberde hiç içerik olmamasına rağmen başlıkta bir “Federasyon Anayasası” hazırlığından söz ediliyordu.
Hazırlık metniyle ilgili hiçbir içerik vermeden böyle “Federasyon Anayasası” hazırlandığını iddia etmek ancak Yeni Şafak isimli gazeteye yakışırdı. Ama bence ciddiye almaya değmez.
Sizin sorunuzda da “içerik”le ilgili bir bilgi olmadığı için söz konusu haber ve iddia hakkında bir yorum yapamıyorum."

İrtibat listesi

Sildiği paylaşım.

Editör: TE Bilişim